Ξαναζωντάνεψε ο εφιάλτης στη Μάνδρα: Πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι

Ώρες αγωνίας ζουν και πάλι οι κάτοικοι σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα εξαιτίας την ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει τη Δυτική Αττική τις τελευταίες ώρες. Ανθρωποι εγκλωβισμένοι σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα ζήτησαν έντρομοι βοήθεια από την πυροσβεστική. Σε χείμαρρους έχουν μετατραπεί οι δρόμοι.

-->


Οι μνήμες από τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής τον Νοέμβριο του 2017, όταν έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ξύπνησαν ξανά. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια που πλημμύρισαν και αυτοκίνητα που παγιδεύτηκαν στους δρόμους που μέσα σε λίγη ώρα μετατράπηκαν σε ποτάμια.




Καταστηματάρχες, που είχαν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται πριν από λίγους μήνες, βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να αποτρέψουν τα χειρότερα. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Λόγω της βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών -Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 34 χλμ, στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττική Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στην Μάνδρα στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.
Σε αρκετές περιοχές της Μάνδρας οι δρόμοι κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονται στην περιοχή αλλά και κάδους απορριμμάτων, ενώ πολλά φερτά υλικά έρχονται από τον χείμαρρο της Θήβας.