Βαρύ το πένθος στη Λάρισα για τον Ιγνάτιο – Πίσω από τον Άγιο Αχίλλειο η ταφή του

Δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα για τον χαμό του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου φθάνουν από χθες το πρωί στην Μητρόπολη και τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

-->

Ο επι 24χρόνια Ποιμενάρχης της Λάρισας έχασε τη μάχη για τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του, μία ώρα πριν ολοκληρωθεί η επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος στην οποία υποβάλλονταν από την ομάδα του γνωστού Έλληνα χειρουργού Ανδρέα Τζάκη, στο Μαιάμι των ΗΠΑ.
Το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα Σάββατο ή Κυριακή, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές.
Αύριο στη Λάρισα θα βρεθεί ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σεβ. Ιγνάτιος ο οποίος ορίστηκε τοποτηρητής για να ρυθμίσει τις διαδικασίες ταφής του κυρού Ιγνατίου.
Σύμφωνα και με την τελευταία του επιθυμία, η ταφή του θα γίνει σε χώρου πίσω από το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, σε άγνωστο χρόνο, καθώς με την έλευση του σκηνώματος στη Λάρισα, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για να ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία.
Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή νέου Μητροπολίτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, για να ακολουθήσει η χειροτονία του και η ανθρόνησή του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση κράτησε ενός λεπτού σιγή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου θα προταθεί να δοθεί το όνομα του αείμνηστου Μητροπολίτη σε κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώ εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των ημερών, έχουν αναβληθεί.
Αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου θα τελεστεί τρισάγιο για την ανάπαυση της Αρχιερατικής ψυχής του κυρού Ιγνατίου.

Πηγή: ert.gr