Δάκρυα και θλίψη στην ΙΜ Λαρίσης - Μετά το Σάββατο η σορός του Μητροπολίτη στην Ελλάδα

Τα δάκρυα περισσεύουν στα πρόσωπα των μελών της ΙΜ Λαρίσης και Τυρνάβου από τη στιγμή που πληροφορήθηκαντην κοίμηση του Μητροπολίτη Ιγνατίου, ζητώντας με τις προσευχές τους από τον Θεό να δεχθεί στους κόλπους του τον Ποιμενάρχη που επί 24 συναπτά έτη βρισκόταν στον μητροπολιτικό θώκο.

-->

Με τη θλίψη να κυριαρχεί, ήδη έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες προκειμένου η σορός του Ιγνατίου να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο τα διαδικαστικά είναι χρονοβόρα, μιας και απαιτούνται αρκετές ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί από το Μαϊάμι των ΗΠΑ στη Λάρισα, και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία θα χρειαστεί να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.

Στη συνέχεια το σκήνωμα θα φτάσει με τιμές στην πόλη όπου ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος διάνυσε 24 χρόνια στον επισκοπικό θρόνο…

Στη σχετική ανακοίνωση τα μόνα που αναφέρονται είναι τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου.
Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 (ώρα Ελλάδος), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι από τον Ιατρό κ. Ανδρέα Τζάκη».

Τα λόγια πάντως αυτή τη στιγμή περιττεύουν όπως σημειώνουν μέλη της Μητρόπολης, περιμένοντας παράλληλα και την άφιξη του τοποτηρητή που έχει οριστεί για την ΙΜ Λαρίσης και Τυρνάβου, και συγκεκριμένα τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.