δ) Σαλαμίνα. Όρμος Σαλαμίνας (μπροστά από πρώην στρογγυλό Αναψυκτήριο,
ε) Παραλία Αγ. Γεώργιος.Τέρμα δεξιά. Μπροστά από σωλήνα (παιδική Χαρά)
στ) Παραλία Ξένο (τελευταία δεξιά από Καντίνα)
Αξίζει να τονιστεί ότι στις μετρήσεις που είχε πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουνίου οι παραλίες είχαν κριθεί κατάλληλες για τις μετρήσεις σε κολοβακτηρίδια και e-coli.
Σε ότι αφορά τον δείκτη COD (Chemical Oxygen Demand-COD) που είχε προκαλέσει και την σχετική σύγχυση οι νέες μετρήσεις είναι αρκετά διαφοροποιημένες. Στις προηγούμενες μετρήσεις οι τιμές ήταν της τάξης των χιλιάδων ενώ στις τωρινές οι τιμές είναι της τάξης των εκατοντάδων. Για παράδειγμα στην παραλία στα Κανάκια η τιμή που μετρήθηκε στις 22/6/2018 είναι 430mg/L ενώ ένα μήνα πριν ήταν 5363mg/L. Δεν πήραμε βέβαια καμία απάντηση γιατί μετράει αυτόν τον δείκτη για να κρίνει την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης μόνο στη Σαλαμίνα καθώς και πως προκύπτουν τα όρια αυτά. Κάνει όμως αναφορά σε δύο ΚΥΑ ( ΚΥΑ 46399/1352/1986, ΚΥΑ 5673/400/1997) όπου στην πρώτη το όριο των 125mg/L αναφέρεται στα αστικά λύματα ενώ στην δεύτερη εμείς τουλάχιστον δεν βρήκαμε την αναγραφή του δείκτη στα όρια για νερά κολύμβησης.
Το ΠΑΚΟΕ δεν μπήκε βέβαια στον κόπο να εξηγήσει την τόσο μεγάλη απόκλιση αλλά είναι φανερό ότι αυτή η μεταβολή δεν μπορεί να είναι από φυσικές αιτίες αλλά από καθαρό λάθος μέτρησης.
Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι το θέμα με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ αφήνει ανοιχτά ερωτηματικά για τα οποία η πολιτεία με πιο άμεσα ενδιαφερόμενο τον Δήμο θα πρέπει να απαντήσουν. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει άμεσα και υπεύθυνα γιατί ήδη έχουμε διανύσει τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.
Δείτε εδώ το δελτίο του ΠΑΚΟΕ για την Σαλαμίνα
Υ.γ. μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφτηκε το κείμενο που προηγήθηκε το ΠΑΚΟΕ δεν μας είχε αποστείλει το δελτίο τύπου