Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Νομικές ενέργειες κατά του ΠΑΚΟΕ εξετάζει ο Δήμος Σαλαμίνας

Νομικές ενέργειες, κατά της διαβόητης ΜΚΟ ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών), εξετάζει ο Δήμος Σαλαμίνας, μετά την χτεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που περιλαμβάνουν μέχρι μηνύσεις  και αγωγές αποζημίωσης, για τα αβάσιμα και παντελώς άκυρα αποτελέσματα μετρήσεων από τις ακτές του νησιού, που επιμένει να εμφανίζει και να δημοσιοποιεί το ΠΑΚΟΕ.

--> Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, για να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και να προχωρήσει ο Δήμος σε όλα τα προβλεπόμενα νομικά μέτρα κατά του ΠΑΚΟΕ ώστε, όχι μόνο να σταματήσει η απατηλή σπερμολογία εις βάρος της Σαλαμίνας αλλά και να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά.

Μάλιστα, σε συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια Νήσων, συζητείται να υπάρξει από κοινού αντιμετώπιση και με άλλους Δήμους του Σαρωνικού Κόλπου, που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα με τις ψευδείς και δυσφημιστικές ανακοινώσεις του ΠΑΚΟΕ (Αίγινα, Αγκίστρι, Ύδρα κλπ), που δεν διστάζει να χαρακτηρίζει τις μετρήσεις των αρμόδιων κρατικών φορέων ως … “απάτες”.

Το θέμα εισήγαγε προς συζήτηση ως κατεπείγον, στην χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς, εξηγώντας ότι οι δυσφημιστικές ενέργειες του ΠΑΚΟΕ, εις βάρος της Σαλαμίνας, έχουν φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να αντιδράσει ο Δήμος με νομικά μέτρα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην απ΄ ευθείας ανάθεση έργου που αποπειράθηκε να κάνει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο ΠΑΚΟΕ, για την καταγραφή των ρύπων στη Σαλαμίνα το 2013 και στην ακύρωση της πίστωσης από την Οικονομική Επιτροπή της παρούσης Δημοτικής Αρχής, δύο χρόνια αργότερα, το 2015. Ο ίδιος έθεσε ως ερώτημα προς διερεύνηση, αν συνδέονται η ακύρωση της ανάθεσης του συγκεκριμένου έργου στο ΠΑΚΟΕ με την δυσφημιστική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει το ΠΑΚΟΕ εναντίον του νησιού.

Επιπλέον, θα εξετασθεί η απαίτηση αποζημιώσεων για την πληγείσα φήμη του νησιού και την αναταραχή που πυροδότησε το ΠΑΚΟΕ, διασπείροντας ψεύδη ανά το πανελλήνιο σε σχέση με την ποιότητα των νερών στη Σαλαμίνα, σπέρνοντας την αμφιβολία σε κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες, για την ασφάλεια της κολύμβησης στα νερά του νησιού.

Η Δήμαρχος, σχολιάζοντας το θέμα, είπε:

“Το ΠΑΚΟΕ με τις ανακοινώσεις για τις μετρήσεις του, που στερούνται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας και φυσικά δεν φέρουν το σήμα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης, κατάφερε να δυσφημίσει το νησί μας και θέλουμε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη γι αυτό. Άλλωστε πολλοί άλλοι Δήμοι έχουν ήδη κινηθεί εναντίον του για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Είναι η τρίτη φορά, σε διάστημα ενός μηνός, που το ΠΑΚΟΕ επιτίθεται ανηλεώς στην Σαλαμίνα, με το πρόσχημα της ακαταλληλότητας των θαλασσίων υδάτων για κολύμβηση, επαναλαμβάνοντας την ύποπτη κινδυνολογία των προηγουμένων χρόνων. Αυτή τη φορά το ΠΑΚΟΕ, ξεπέρασε κάθε όριο, αναφέροντας σαν ακατάλληλη προς κολύμβηση όλη τη Σαλαμίνα. Επ’ αυτού θα θυμίσω δύο λόγια μόνο την περσινή ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος που έλεγε ότι η λήψη και ανάλυση τυχαίων δειγμάτων με τρόπο μη επιστημονικό, σαφώς εγείρει αμφιβολίες ως προς την πληρότητα και την ορθότητα των αποτελεσμάτων και παραπλανεί.

Τα νερά της Σαλαμίνας είναι εξαιρετικής ποιότητας για κολύμβηση. Το γνωρίζουν, οι χιλιάδες κολυμβητές που διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι, καθημερινά, την πραγματικότητα. Το δείχνουν οι μετρήσεις της Αντιπεριφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Υδάτων.

 Αλλά το αποδεικνύει περίτρανα, η ίδια η φύση. Μυριάδες αχινοί, έχουν κατακλύσει τις παραλίες και τις ακτές της Σαλαμίνας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο αχινός είναι το πρώτο είδος της θαλάσσιας πανίδας που εξαφανίζεται σε περίπτωση μόλυνσης ή ρύπανσης”.

Μετά από τα παραπάνω, η Δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Παπαθανασίου Νάννου,συστήνει στους κατοίκους, τους παραθεριστές και τους επισκέπτες της Σαλαμίνας, να κολυμπούν άφοβα στις πανέμορφες ακρογιαλιές της Σαλαμίνας, απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές του νησιού, που κάποιοι για τους δικούς τους και ενδεχομένως ύποπτους λόγους προσπαθούν να “βαφτίσουν” ακατάλληλες για να κατευθυνθεί, το κοινότους, σε άλλους προορισμούς.

(Διαβάστε την προηγούμενη ανακοίνωση εδώ)

12 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/7/18 13:15

  Για το πακοε συμφωνω να τους πατε στα δικαστήρια,την μηνηση ομως να την συντάξει ο ιδιος που εκανε την εισήγηση για τις οστρεοκαλλιέργειες και να βαλει μεσα παλι το μπουζούκι και τον αστυφύλακα ειναι καλο επιχείρημα ,να το ταιριάξει καπως ρε παιδι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/7/18 16:30

   Όχι φίλε. Την μήνυση να την συντάξει ο ... άναξ, που το 2013 ήθελε να δώσει 15.000 ευρώπουλα στο ΠΑΚΟΕ για να μας μετράει τους ρύπους ... Ψάξε λίγο στη Διαύγεια. Εκεί είναι όλα. Ευτυχώς ...

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος26/7/18 16:20

  ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗ-ΣΟΥΛΤΑΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜ-ΦΟΥΚΑΡ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΗ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
  ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠ-ΠΑΣΑ,ΠΗΡΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
  ΧΑΝΟΥΜ-ΦΟΥΚΑΡ,ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ.
  ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΙΚΑ.ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ,ΜΠΛΕ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΣ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.
  ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜ-ΦΟΥΚΑΡ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΤΙΜΩΡΑΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/7/18 16:24

   Μεγάλε, πρόσεχε γιατί σου έπεσε ο ... φερετζές και φάνηκε η μούρη σου ... Από το κακό σου είναι ... πράσινη ;;;

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος26/7/18 16:55

  Τι έκανε δίπλα στον Π.Καμμένο ο Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού σήμερα στο Μάτι; Εσκυβε το κεφάλι!
  Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΣ, υποστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου σήμερα στην «αυτοψία» στο Μάτι Ραφήνας.

  Ως τι πήγε;

  Ως υπασπιστής του; Εχει υπασπιστή Στρατού ο υπουργός.

  Ως πυρόπληκτος; Αντιλαμβανόμαστε ότι κάηκαν πολλά οικήματα του Στρατού, χωρίς να κάνει κάποιος το οτιδήποτε, αλλά όχι κι έτσι.

  Ως «γλάστρα» για τις κάμερες; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

  Ως εστιάτορας-κέτερινγκ; Συμφωνούμε ότι μοιράζουν νόστιμες μερίδες φαγητού (πάντα από τον «Στεργίου») όπου τους το ζητήσουν, αλλά όχι κι έτσι.

  Ως εμπλεκόμενος Κλάδος; Ο μοναδικός άμεσα εμπλεκόμενος Κλάδος ήταν η Αεροπορία που με τις εναέριες «σακαράκες» της έκανε ότι μπορούσε και ότι προλάβαινε. Εμμεσα ενεπλάκη και το Ναυτικό με... φρεγάτες. Ο Στρατός έστειλε την... Ζ'ΜΑΚ η οποία έχει ως αποστολή την ανακατάληψη βραχονησίδων. Εκαναν ότι μπορούσαν και ότι ήξεραν να κάνουν. Αλλά μέχρι εκεί.

  Αρα, τι έκανε δίπλα στον Π.Καμμένο που τον έβριζαν οι πάντες (πολιτικός είναι, έχει συνηθίσει να δέχεται την οργή των πολιτών); Εσκυβε το κεφάλι (φωτό)!

  Ο Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, έσκυβε το κεφάλι όταν έβριζαν τον υπουργό! Τι άλλο θα δούμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος26/7/18 17:25

  «Διπλωματία της κότας» όταν πρόκειται για Τούρκους - Επιτρέπει το ΥΠΕΞ την περιοδεία ισλαμιστών στην Θράκη
  Τα περί «διπλωματίας της κότας» ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφερόμενος στην απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες λόγω υποτιθέμενης εμπλοκής τους σε εσωτερικά θέματα της χώρας, αλλά όταν πρόκειται για Αμερικανούς ή για Τούρκους τότε κυριολεκτικά... κο, κο, κο...

  Έτσι και με τον ακροδεξιό ισλαμιστή πολιτικό στην Θράκη που στο παρελθόν είχε απειλήσει την Ελλάδα.

  Μάλιστα το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι το υπουργείο δεν προέβαλε, όπως θα ανέμενε κανείς, ένσταση για την επίσκεψη αυτή. Τουναντίον όπως αποδεικνύεται το Υπουργείο ενέκρινε αυτή την επίσκεψη παρά την ακραία πολιτική ταυτότητα του Τούρκου πολιτικού.

  Πιο αναλυτικά, την Θράκη επισκέφτηκε αυτές τις ημέρες ο αρχηγός του ακροδεξιού, ισλαμιστικού, εθνικιστικού κόμματος ΒΒΡ Μουσταφά Ντεστιτζί για να συμμετάσχει στο ετήσιο μνημόσυνο που διοργανώνει στην Κομοτηνή το κόμμα DEB για τον θανόντα ηγέτη του τον Αχμέτ Σαδίκ.

  Ο αρχηγός του ΒΒΡ είναι γνωστός για τις ακραίες, εθνικιστικές, ακροδεξιές φασιστικές του απόψεις, μάλιστα για το κόμμα ΒΒΡ υπάρχουν πληροφορίες ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τους Γκρίζους Λύκους την πλέον ακραία εθνικιστική φασιστική τουρκική οργάνωση η οποία δολοφόνησε στην Κύπρο τον Τάσο Ισαάκ το 1996.

  Όμως ούτε και αυτό το στοιχείο φαίνεται να επηρέασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να απαγορεύσει την επίσκεψη του αρχηγού του ΒΒP στην Ελλάδα.

  Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην ήταν αρκετά για το ΥΠΕΞ να τεκμηριώσει την άρνησή του για την επίσκεψη του Μουσταφά Ντεστιτζί στην Ελλάδα, δεν μπορεί όμως να ισχυριστεί το ίδιο για τις δηλώσεις που στο παρελθόν ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει κάνει για την Ελλάδα.

  Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα «Τουρκικά Νέα», ο Μουσταφά Ντεστιτζί είχε προβεί σε τρεις τουλάχιστον προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών, για να μην δώσει την έγκριση του για την είσοδο στην Ελλάδα του αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος BBP.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος26/7/18 17:46

  Βρωμοχερίτες τον Μάη σπατσάρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/7/18 19:08

   Ρε μεγάλε δε σου είπα πιο νωρίς να προσέχεις γιατί σού 'πεσε ο φερετζές και φάνηκε η μούρη σου; Τι θες τώρα, να γράψω και τ' όνομά σου;

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος26/7/18 17:52

  Και γιατί δεν προβαίνει σε νομικές ενέργειες κατά των ναυπηγείων; Πιο εύκολο είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος27/7/18 08:18

  ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένας που βαρέθηκε τις ανοησίες σας ...27/7/18 10:04

   Πόσα σου δίνει ο ... άναξ για να ξημεροβραδιάζεσαι στα blogs και να γράφεις κουταμάρες;

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος27/7/18 10:14

  Μπα έβαλε και θέμα σε συζήτηση ο μίστερ ΑΚΟΙΠΟΠ?

  Δεν το περίμενα εγω βλέπετε τον έχω δει μόνο να βρίζει και να απειλεί κόσμο κατά την διάρκεια συμβουλίου κτλ (πράγμα που μπορούν να βεβαιώσουν πολλοί μάρτυρες)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο salamina.press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.