Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για θέματα Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε η Δήμαρχος Σαλαμίνας


Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) για θέματα Πολιτικής Προστασίας, συγκάλεσε την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2018, η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Παπαθανασίου – Νάννου με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Οργάνου. Η πρόσκληση έγινε προς τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαλαμίνας, προκειμένου να συνεδριάσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη λήψη μέτρων, τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την ετοιμότητα των φορέων που εκπροσωπούν για την αντιμετώπιση κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν κατά την θερμοπυρική περίοδο του 2018.
-->

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου παρέστησαν: Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου & Καθαριότητας Ιωάννης Σκιαθίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόριος Καπετανάκης, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Φίλων του Δάσους – κλιμάκιο Σαλαμίνος Κωνσταντίνος Κατσίγιαννης, ο διευθυντής ΔΕΔΗΕ Σαλαμίνας Γεώργιος Βιλλιώτης, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαλαμίνας πυραγός Παναγιώτης Αράπης, ο υπάλληλος της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Νήσων Γεώργιος Παπαδάκης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τάξης Σαλαμίνας αστυνόμος Παντελής Τζούσης, η δασοπόνος Μαρία Αλεβίζου, οι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνος Συρόπουλος Πλοίαρχος Π.Ν. και Κώστας Καλογήρου Πλωτάρχης Π.Ν., ο διοικητής Ασφαλείας Σαλαμίνας Γεώργιος Δικαιόπουλος, ο υπεύθυνος δημοτικός υπάλληλος για την Πολιτική Προστασία Σπυρίδων Μαρουλάκης, η διοικητής του ΚΛΠ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας Αικατερίνη Τσάλη Πλωτάρχης Λ.Σ., και οι δημοτικοί υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και του τμήματος Οχημάτων Νικόλαος Ιωαννίδης και Γεώργιος Δεμέστιχας, αντίστοιχα.
Η Δήμαρχος πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση αλλά και για τη συνεργασία τους με το Δήμο για την επίλυση προβλημάτων προς όφελος των δημοτών ενημέρωσε ότι ο Δήμος βρίσκεται ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα από την αρχή της θερμοπυρικής περιόδου, από την 1η Μαΐου, με όλο το εκπαιδευμένο προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει.
Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκόμενους.
Η Μαρία Αλεβίζου, δασοπόνος, ενημέρωσε ότι θα πρέπει να καθαριστούν, με τη βοήθεια του Δήμου, οι επίφοβες περιοχές και ενημέρωσε τα μέλη του Οργάνου, ότι επίκειται η πρόσληψη ατόμων που θα απασχοληθούν στο καθαρισμό των πρανών και στην αποκομιδή των φρυγάνων. Επίσης ενημέρωσε ότι έχει ήδη εγκριθεί χρηματικό ποσό, ειδικά για δράσεις πυροπροστασίας στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κανακίων προκειμένου να καθαριστούν οι παρυφές των δρόμων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο Σπυρίδων Μαρουλάκης, υπεύθυνος δημοτικός υπάλληλος για την Πολιτική Προστασία, είπε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όλο το 24ωρο.
Ο Γεώργιος Δεμέστιχας, δημοτικός υπάλληλος, διαβεβαίωσε τα μέλη του Συντονιστικού για την ετοιμότητα των οχημάτων του Δήμου καθώς και για το σχέδιο κίνησης αυτών με τις βάρδιες τριών οδηγών καθημερινώς.
Ο Γεώργιος Παπαδάκης, υπάλληλος της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Νήσων είπε ότι ο Δήμος έχει ενισχυθεί με το προβλεπόμενο ποσό για τις  δράσεις πυροπροστασίας το φετινό καλοκαίρι και ότι η Αντιπεριφέρεια Νήσων είναι έτοιμη συνεισφέρει σε επείγοντα περιστατικά με υδροφόρες που θα στέλνονται στο νησί ή με την άμεση μίσθωση ιδιωτικών υδροφόρων επιτόπου.
Ο αστυνόμος Παντελής Τζούσης, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τάξης Σαλαμίνας, είπε ότι η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση των δασών στην περιοχή των Κανακίων, του Πηλού και της Φανερωμένης σε απόλυτο συντονισμό με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Επίσης είπε ότι το αστυνομικό τμήμα έχει ήδη ζητήσει ενίσχυση σε οχήματα και μέσα πυρασφάλειας. Ο ίδιος είπε ότι η συνεργασία με την Πυροσβεστική είναι πολύ αποτελεσματική.
Οι εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσαν την άμεση ετοιμότητα του Ναυστάθμου και του Πολεμικού Ναυτικού γενικότερα, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί από μια έκτακτη κατάσταση.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίγιαννης, εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας “Όμιλος Φίλων του Δάσους – Κλιμάκιο Σαλαμίνας” είπε ότι η ομάδα του διαθέτει δέκα ενεργούς εθελοντές για την προστασία των δασών, ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα σε άμεση ετοιμότητα καθώς και τα ιδιωτικά οχήματα των εθελοντών.
Η Αικατερίνη Τσάλη, πλωτάρχης Λ.Σ., διοικητής του ΚΛΠ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας, είπε ότι το Λιμενικό τμήμα Σαλαμίνας θα διευκολύνει, σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα του Περάματος, τη άμεση διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων με τα φεριμπότ.
Ο Γρηγόρης Καπετανάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, τόνισε την ανάγκη της ύπαρξης και συμμετοχής των εθελοντικών ομάδων του νησιού καθώς και της ευθύνης του Δήμου να εξασφαλίσει καύσιμα για τα οχήματα και να φροντίσει να καθαριστούν τα πρανή.
Ο Γεώργιος Βιλλιώτης, διευθυντής ΔΕΔΗΕ Σαλαμίνας, είπε ότι παρά την έλλειψη του απαραίτητου καλαθοφόρου οχήματος έχουν γίνει ήδη τα κλαδέματα των δέντρων που βρίσκονται σε επαφή με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και οι αποψιλώσεις των ξερών χόρτων γύρω από τις κολώνες, στα επικίνδυνα σημεία.
Ο πυραγός Παναγιώτης Αράπης, προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σαλαμίνας, αφού επισήμανε την άψογη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών τόνισε ότι για να διευκολυνθεί το έργο της Πυροσβεστικής απαιτούνται διάφορες ενέργειες, όπως η πρόσληψη ατόμων, η συντήρηση των δασικών δρόμων, ή έγκαιρή συλλογή των ογκωδών και των εξω-οικιακών απορριμμάτων που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς. Πολύ βασικό ζήτημα, είπε ο ίδιος, είναι ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων από τα ξερά χόρτα. Τόνισε δε ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς η εκκένωση των οικισμών είναι αρμοδιότητα του Δήμου.
Η Δήμαρχος είπε ότι θα επικοινωνήσει με την Τροχαία Σαλαμίνος προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα αποφεύγονται τα διπλοπαρκαρίσματα ιδιωτικών αυτοκινήτων στις κεντρικές αρτηρίες του νησιού για να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης. Επίσης τόνισε ότι η επίσημη θέση του Δήμου είναι η άμεση συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην πυροπροστασία και την πυρόσβεση, ιδιαίτερα των δασικών περιοχών, με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους.
Η Δήμαρχος κλείνοντας τη συνεδρίαση ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους φορείς για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και στο μέλλον θα λειτουργούν πάντα συλλογικά με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τους χαρακτηρίζει.
Πέρα από τον συντονισμό των φορέων με την συνεδρίαση του Συντονιστικού, από πλευράς Δήμου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάθεσης και από την Δευτέρα 30 Ιουλίου αρχίζει ο καθαρισμός των πρανών από την εργολάβο εταιρεία. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων δύο μηνών που θα απασχοληθούν και αυτοί στον καθαρισμό των πρανών.
Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο

πηγή: kontastodimoti.eu

26 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/7/18 19:38

  μαναρα αυτα για καθαρισμο πρανων αποκομιδή φρυγανων καθαρισμό ξεροχορτων που σου ειπανε να υποθέσω τα χεις κανει ολα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένας που βαρέθηκε τις ανοησίες σας ...28/7/18 20:32

   Να ξαναπάς στην πρώτη Δημοτικού, να μάθεις να διαβάζεις το κείμενο απ' την αρχή ως το τέλος. Αλλά τι λέω ... Το μόνο που σε νοιάζει είναι να ρίχνεις χολή, όπως κελευει ο ... άναξ ...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/18 02:48

   Μετά από 4 χρόνια τώρα βγήκε να μιλήσει η χαζή.
   Μας φάγανε τα σκουπίδια ΡΟΥΛΙΤΣΑ και εσύ εγκαινιάζεις σουβλατζιδικα.

   Διαγραφή
  3. Ένας που βαρέθηκε τις ανοησίες σας ...29/7/18 05:10

   Αλήθεια, πόσα σου δίνει για να ξημεροβραδιάζεσαι στα blogs και να γράφεις κουταμάρες;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/7/18 11:45

   Όταν μου πεις εσύ τα λεφτά που πληρώνουμε 4 χρόνια στα δημοτικά τέλη που τα αυξήσεις με το καλημέρα, που τα πάτε ή που τα τρώτε, τότε θα σου απαντήσω

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος28/7/18 20:07

  ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ :Πρέπει να θωρακιστεί η χώρα - "Θα έχουμε σαράντα ημέρες επιπλέον δασικές πυρκαγιές..." ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ
  (...Η ζωή στις δεντρόφυτες περιοχές τι κανόνες επιβάλλει;
  Ο καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός. Συνήθως οι οικοπεδούχοι που δεν μένουν στην περιοχή δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους. Οι δήμοι θα πρέπει να τιμωρούν όσους δεν μεριμνούν για τον καθαρισμό από ξερά χόρτα, εύφλεκτα σκουπίδια κλπ. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν γίνεται...)

  ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ;;;
  ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΩΝ ;;;

  ΟΛΟΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ , ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ...
  ΕΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΩΡΩΝ 3-5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΞΕΣΠΟΥΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗΣ ΞΕΡΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ή ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ... ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

  ΚΑΙ ΕΔΩ Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σαλαμίνας μεταξύ άλλων αναφέρει: ... Πολύ βασικό ζήτημα, είπε ο ίδιος, είναι ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων από τα ξερά χόρτα...

  ΥΓ. ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ή/ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/7/18 20:16

   Ετσι και αποφασισουν οι οικοπεδουχοι στη σαλαμινα να καθαρισουν τα οικοπεδα τους θα πρεπει να καουμε ζωντανοι ολοι εδω στο νησι,εδω δυο σπιτια κοβουν κλαδια σας φωναζουν να τα πάρετε και ειναι τρεις βδομαδες στο δρομο ,αντε τραβα βλακειες ,παρτε αυτα που καθαριζει ο κοσμος καθαριστε τις ακρες στους δρομους και βουλωστε το

   Διαγραφή
  2. Ένας που βαρέθηκε τις ανοησίες σας ...28/7/18 20:25

   Γιατί δε το βουλώνεις εσύ καλύτερα; Έτσι μιλάς στο σπίτι σου, όταν διαφωνείς; Έτσι απαντάς; με "βουλώστε" το; Κοίτα γιατί κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα στόματα και δεν θα σου αρέσει καθόλου εσένα και του ... άνακτα.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/18 20:30

   Για τον ανώνυμο "Ανώνυμο 28/7/18 20:07": Πολύ σωστά τα λέτε αγαπητέ. Όμως ίσως αγνοείτε ότι πλέον ο Δήμος έχει κανονισμό καθαριότητας που προβλέπει τον υποχρεωτικό καθαρισμό των ιδιωτικών οικοπέδων και πολλά άλλα καλά. Απ όσο ξέρω τις επόμενες μέρες θα γίνουν ανακοινώσεις επ' αυτού. Κατά τα άλλα, έχετε απόλυτο δίκιο σε όσα λέτε ...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/7/18 20:50

   Δεν διαφωνουμε σε ξεφτιλιζω γιατι γραφεις βλακειες,οι δρομοι ειναι μεχρι πανω σκουπιδια και κλαδια και λες για οικοπεδα εισαι τερμα ηλίθιος μεχρι και οι γραφιαδες σας βρωμανε παρακμή και πιθηκιλα .και για να μην εχεις και να για τον πρωην δεν δινω δεκαρα τα ιδια ηταν και αυτος καλα κανει και πηγε σπιτι του

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/7/18 21:03

   Και που εισαι βλακομουτρο μην μας απειλείς με τον κανονισμο καθαριοτητας γιατι εχει δυο πορτες και του πολιτη και του δημου δεν εχετε μονο δικαιωματα σαν δημος εχεται και υποχρεωσεις και οι πρωτοι που θα πατε μεσα θα εισαστε εσεις απο κατι παρανομες χωματερες απο κατι καδους ξεχειλους κλπ κλπ αστο το παραμύθι καραγκιοζακο,αυτος ειναι ο λογος που δεν τον κανουν οχι οτι τους επιασε ο πονος για τους πολιτες

   Διαγραφή
  6. Ένας που βαρεθηκε τις ανοησιες σας ...29/7/18 00:18

   ς τα βασικά και μετά ξανασυζητάμε ... Σου γράφω ΓΕΓΟΝΟΤΑ και απαντάς με ΒΡΙΣΙΔΙ ... Αυτά σου είπε να κάνεις ο ... άναξ; Ρεζίλι τον έκανες ... Αλήθεια πόσα σου δίνει για να ξημεροβραδιάζεσαι στα blogs και να γράφεις κουταμάρες; Ασε που το στυλακι σου μου θυμιζει έναν εφτάψυχο γνωστό μου από παλιά...

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος29/7/18 02:53

   4 χρόνια είσαστε.
   Η εμπειρίας σας μας καταστρέφει το νησί.
   Πάρτε δρόμο αποτυχημένοι

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος29/7/18 12:07

   Δεν σε βρίζω μυαλό σου βάζω γιατί είσαι βλάκας για τα ποιον σου θυμίζω χεστηκα και εφτάψυχο και γατοψυχο εμένα τσιράκι μου θυμίζεις

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος28/7/18 20:35

  1)Την δική του εκτίμηση έδωσε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, ως προς την αιτία που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. «Ήμουν ο πρώτος που πήγα στο Νταού Πεντέλης. Είδα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ κάτω. Από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα», σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πεντέλης.
  2)Στη ΔΕΗ επιρρίπτει το τελικό πόρισμα της Πυροσβεστικής την ευθύνη για τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε περισσότερα από 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι το πενθήμερο 13 έως 18 Αυγούστου 2017.
  3)Δεν μπορώ να ακούω κάθε χρόνο για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών και για κύκλους ανωμαλίας που έχουν ως στόχο την Ελλάδα και τον τουρισμό της με τις πυρκαγιές.Τις φωτιές τις βάζει η ΔΕΗ!...! Δεν έχουν κάνει συντήρηση στα εναέρια καλώδια, δεν στέλνουν έξω σνεργεία στην ύπαιθρο για να δουν που ακουμπούν καλώδια σε κλαδιά δέντρων και στις πρισσότερες των [εριπτώσεων, οι μεγάλες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις, με πεύκα, που είνια εξαιρετικά επικίνδυνα (οι πευκοβελώνες είναι αναφλέξιμες) σε συνδυασμό με τη σκόνη και την ξηρασία, προκαλούν βραχυκυκλώμτα και δεν αργεί να γίνει το κακό..Το περιέργο είναι ότι από χθες και η επίσημη εκδοχή της Πυροσβεστικής για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος28/7/18 20:41

  καλε τι λετε ολοι οι επιστημονεσ ειναι στην δεη.Μην ακουσω οτι η δεν δινει ρευμα σε αυθαιρετα ??????? ΟΧΙ ΠΟΤΕ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ Η ΔΕΗ ΔΙΝΕΙ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ??????ΟΧΙ ΠΟΤΕ. ΚΑΛΕ ΤΙ ΛΕΤΕ!!!!! ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ Η ΔΕΗ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ???????ΟΧΙ ΠΟΤΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΜΙΣΘΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΔΕΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/7/18 20:55

   Η δεη ειναι ιδιωτικη εταιρια εχει μετοχους και ειναι στο ταμπλο εσυ τι δουλεια εχεις με το τι λεφτα παιρνουν;;αν δεν σου κανει η δεη καντους μήνυση η αλλαξε παροχο

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/18 21:13

   ΑΠΟ ΠΟΤΕ???????ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΟΒΟΛΑΤΙΚΑ?????????

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/18 10:05

   Ναι και τότε που δεν ήταν ιδιωτική ξέρουμε τι γίνονταν ,άντε που έχετε μούτρα και μιλάτε

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος29/7/18 06:54

  ΤΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ;;;;;
  ΡΕ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ,ΤΑ ΧΟΡΤΑ,ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
  ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΝΗΣΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.ΝΤΡΟΠΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος29/7/18 10:18

  Την δημοσίευση-ανακοίνωση την βγάλατε για να μας καθυσηχάσετε???
  Ποιο τεράστια παραδοχή οτι η πολιτική προστασία του νησιού ΔΕΝ υπάρχει δεν μπορούσε να γίνει.Βούτυρο για τον εισαγγελέα και για να μην μακρηγορώ θα αναφερθώ με ένα ένα τα κατηγορητηρια:
  1)Η Δήμαρχος αναφέρει ότι
  α) Δεν έχει εφαρμόσει τον κανονισμό καθαριότητας(παράβαση καθήκοντος)μαζί με το αστέρι της ομάδας τον Γιάννη Σκιαθίτη.
  β) Δεν εφαρμόζετε ο ΚΟΚ λόγο διπλοπαρκαρίσματος οχημάτων (καθότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΗΜΑΣΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ βλεπε Δήμος-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις)
  γ)Προσοχή η πυροπροστασία ξεκινάει 1/5 και λήγει 1/10 και όλο καμαρι μας ενημερώνει ότι ο εργολάβος που θα καθαρισει τα χορτα στις οδούς θα ξεκινήσει 30/7 δηλαδή Αυγουστο και θα ολοκληρώσει πότε????Δηλαδή αφού πέρασε η μιση και βάλε σεζον θα καθαρισει τους δρόμους ενω έχετε πάρει χρηματα που δινει το υπουργείο εσωτερικών απο την 1/5 3 μήνες τι κανεις Δημαρχε ΚΟΙΜΑΣΕ?????Δεν μπορειτε να κανετε μια αναθεση οπως τοσες κανεις????Η ενα προχειρο μειωδοτικο που θελει μια εβδομαδα διαδικασίες Ποιον κοροιδευετε?????Πραγματικα ειστε ασχετοι και ανικανοι και μετα απο 3 χρόννια δεν εχετε καμια δικαιολογία....
  δ)Τα ιδιωτικά οικοπεδα ασχετοι και επικυνδυνοι λέει ο νόμος ότι είναι υποχρεωμένοι να τα καθαριζεουν οι ιδιοκτήτες και αν δεν τα καθαρισουν στέλνει ο δήμος συνεργεια να τοκαθαριζουν και πιστωνει το κόστος στον ιδιωτη ως οφειλη προς δημο και το στελενι στην εφορια στο αφμ του ιδιοκτητη-ες.Υπαρχει μαλιστα και προστιμο 500 ευρωπουλα απο πυροσβεστική κλπ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.

  Και μετα απο τα γνωστα λογια αλληλοχαιδεματος μεταξυ των φορεων οτι ολοι ειναι έτοιμοι ολα καλα κλπ κλπ (βλέπε Δουρου Τοσκας τα αντιστοιχα)
  Μιλάει ο Πυραγος -πυροσβεστικη και λέει τα εξης:
  Ο πυραγός Παναγιώτης Αράπης, προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σαλαμίνας, αφού επισήμανε την άψογη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών τόνισε ότι για να διευκολυνθεί το έργο της Πυροσβεστικής απαιτούνται διάφορες ενέργειες, όπως η πρόσληψη ατόμων, η συντήρηση των δασικών δρόμων, ή έγκαιρή συλλογή των ογκωδών και των εξω-οικιακών απορριμμάτων που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς. Πολύ βασικό ζήτημα, είπε ο ίδιος, είναι ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων από τα ξερά χόρτα. Τόνισε δε ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς η εκκένωση των οικισμών είναι αρμοδιότητα του Δήμου.
  Δηλαδη επισημαινει οτι ολα αυτα που λετε ειναι μακακιες οτι αμα θα γινει η μακακια εγω θα τρεχω και οτι ειστε ανικανοι και αχρηστοι καθοτι απο ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙΠΟΤΑ
  ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΖΑΜΑΟΥΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΘΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΥΛΑΙΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΕΟΣ
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/7/18 12:07

   Το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει.
   Μπράβο.
   Ευχαριστώ πολυ για την ενημέρωση

   Είναι επικίνδυνοι και ανίκανοι.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος29/7/18 10:35

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΟΥ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΖΙΝΑ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος29/7/18 10:51

  Πέρσι η πυροπροστασία ξεκίνησε 25 Αυγούστου 2017 και τελείωσε 25 Φεβρουαρίου 2018. Φέτος ξεκινάει 1 Αυγούστου και τελειώνει πότε?????? Οι απατεώνες του δήμου εκτός από αχόρταγοι είναι και εγκληματίες!!!!!! Είπαμε να τρώτε ρε λαμόγια αλλά όχι και τα λεφτά για την προστασία των δασών, των περιουσιών και της ζωής μας. Αν πάθουμε κάτι εξ αιτίας σας, θα σας κρεμάσουμε ζωντανούς.
  Παραθεριστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος29/7/18 11:05

  2 Πυροπροστασία 2016, 73.600 ευρώ. http://www.salamina.gr/LinkClick.aspx?fileticket=Iiex4aPdYpg%3D&tabid=624&language=el-GR

  Πυροπροστασία 2017 60.000 ευρώ.
  http://www.salamina.gr/LinkClick.aspx?fileticket=3fbMtJ87lzI%3D&tabid=36&language=el-GR

  Οι διαγωνισμού ξεκίναγαν Ιούλιο και οι αναθέσεις Αύγουστο.
  Το εξωφρενικό είναι ότι δίνεται εξάμηνη προθεσμία για τις εργασίες.

  Ερώτηση κρίσεως, σε ποιες τσέπες πήγαν τα λεφτά;
  Παραθεριστής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος29/7/18 12:02

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 28/7/2018 20:55 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ "Η ΔΕΗ σήμερα
  Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με περίπου 7,4 εκατομμύρια πελάτες. Διαθέτει μια μεγάλη υποδομή σε εγκαταστάσεις ορυχείων λιγνίτη, παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Κατέχει περίπου το 68% της εγκατεστημένης ισχύος των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνοντας στο ενεργειακό της μείγμα λιγνιτικούς, υδροηλεκτρικούς και πετρελαϊκούς σταθμούς, καθώς και σταθμούς φυσικού αερίου, αλλά και μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)Μετά την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής, δημιουργήθηκαν δύο 100% θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΗ Α.Ε., ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) και ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.). Ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. έχει την ευθύνη της διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης και συντήρησης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και των διασυνδέσεών του, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. έχει την ευθύνη για την διαχείριση, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΕΥΔΑΠ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ??????? ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΤΗΣ ΔΕΗ Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ:- Ανάπτυξη υποδομών σε περιοχές δραστηριοποίησης της Επιχείρησης (κατασκευή δρόμων και παρακαμπτήριων οδών, κατασκευή δεξαμενών, αποκατάσταση υδροδότησης, εγκατάσταση σηματοδότησης και φωτισμού, ανάδειξη περιοχών φυσικού κάλλους, κ.ά.).- Παροχή τεχνογνωσίας στους Δήμους της χώρας σε θέματα οδοφωτισμού και φωτισμού κτιρίων, με βασικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Πραγματοποίηση κοπής δένδρων για τα έργα δασικής οδοποιίας που εκτελούν Μονάδες της Επιχείρησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, και δωρεάν απόδοση της ξυλείας σε τοπικούς δασικούς συνεταιρισμούς για αξιοποίησή της .ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ????????ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΠΡΟΥΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΣΙ ΕΧΖΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΙΣΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο Salamina-Press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.