Έκτακτη Αιμοδοσία στη Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Την Τετάρτη 25/07/2018, μονάδα αιμοληψίας θα λειτουργεί στο Κέντρο Νεότητας για τους εγκαυματίες – θύματα των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου. Καλούνται όλοι όσοι μπορούν, να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

--> Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας Γεράσιμου Δραγομάνοβιτς και την παρέμβαση της βουλευτού Β’ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη, έγινε συνεννόηση με τον αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας Ιωάννη Κούρλα και τον Διευθυντή Αιμοδοσίας του ίδιου νοσοκομείου Παναγιώτη Σιουρούνη, ώστε την Τετάρτη 25/07, από τις 09.00 έως τις 14.00, να εγκατασταθεί στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου, στην Ακτή Καραϊσκάκη, πλήρης μονάδα αιμοληψίας του Τζανείου Νοσοκομείου για την συλλογή αίματος και παραγώγων του, από εθελοντές αιμοδότες. Η συμβολή της Διοίκησης της 2ης Υγειομικής Περιφέρειας ήταν πολύτιμη.

Την αιμοδοσία θα υποστηρίξουν, πέραν του προσωπικού της Μονάδας, γιατροί και νοσηλευτές από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Το αίμα που θα συγκεντρωθεί στη Σαλαμίνα, όπως και αλλού, προορίζεται για τους εγκαυματίες που έπεσαν θύματα των φονικών πυρκαγιών και νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Αττικής, σε μια εποχή που τα αποθέματα αίματος και πλάσματος είναι μειωμένα λόγω του καλοκαιριού.