Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο στην Αττική

Για πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική κι αρκετές άλλες περιοχές της χώρας αύριο, Σάββατο 4 Αυγούστου, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, το σχετικό σήμα αφορά τις εξής περιοχές: Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Αττική, Κορινθία κι Αργολίδα


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πηγη: ligo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο Salamina-Press δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.