Ένα υπέροχο μελωδικό ταξίδι από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Ένα υπέροχο μελωδικό ταξίδι στις κινηματογραφικές μουσικές απολαύσαμε το βράδυ της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα " Δ. Μπόγρη " του Δημαρχιακού Μεγάρου από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενταγμένο στις εορταστικές- επετειακές εκδηλώσεις των " Σαλαμινίων 2018."
-->

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με την μακρά ιστορία, συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό. 




Απόδειξη της αναγνώρισης του υψηλού μουσικού επιπέδου και της μεγάλης εκτίμησης και εμπιστοσύνης που χαίρει η Μουσική του Π.Ν. από τους φορείς της ελληνικής Πολιτείας, είναι η συμμετοχή της (μόνη αυτή ανάμεσα στις Μουσικές των ΕΔ και τις άλλες μεγάλες Φιλαρμονικές), στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα, η συμμετοχή της στην τελετή λήξης των παραολυμπιακών αγώνων της ίδιας χρονιάς, καθώς και η συμμετοχή της στην τελετή έναρξης των Special Olympics.


Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού υποπλοιάρχου ( Ε ) Χρόνη Μιχαλάκη Π.Ν. παρουσιάστηκε ένα μουσικό οδοιπορικό υψηλής ποιότητας και αισθητικής, με δεκάδες αγαπημένα κομμάτια από τον Ελληνικό και ξένο κινηματογράφο με ερμηνευτή τον βαρύτονο Θοδωρή Μπιράκο, ενώ την παρουσίαση της συναυλίας είχε η αντιπρόεδρος της Βιβλιοθήκης Μουσείου Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας του Δήμου μας Μαλαματένια Μίχα.

Την συναυλία παρακολούθησαν ο Διοικητής Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Δρυμούσης Π.Ν. ανώτατοι κι ανώτεροι αξιωματικοί του Π.Ν. αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοτικοί & Κοινοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.





Στο τέλος της βραδιάς ανταλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα από τους δυο συνδιοργανωτές, την Δήμαρχο Σαλαμίνας
Και τον Διοικητή Φρεγατών.

Επίσης η Δήμαρχος θέλοντας να τιμήσει τους εικαστικούς- ζωγράφους οι οποίοι εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα Μπόγρη με θέμα την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κων/νο Μαριδάκη παρέδωσαν αναμνηστικά . Τους καλλιτέχνες προσφώνησε η Κοινοτική σύμβουλος Αμπελακίων Χρυσούλα Σπυροπούλου. 




Σημειώνουμε ότι η έκθεση ζωγραφικής στο Δημαρχείο θα διαρκέσει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας μιας και οι εκδηλώσεις λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκαν για την ερχόμενη εβδομάδα.