Η Δήμαρχος Σαλαμίνας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας: "Πολύ φασαρία για το τίποτα …"

Νομίμως έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια, οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας στο Τσάμη της Σαλαμίνας, παρά τις αντίθετες φήμες που καλλιεργούνται εντέχνως με αόριστα και ασαφή στοιχεία και βεβαίως ανησυχούν τους κατοίκους της περιοχής, από τους γνωστούς “αγνώστους” που προσπαθούν διαρκώς να προκαλέσουν σύγχυση στο κοινό, για προφανέστατους πλέον λόγους.
-->
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 113/2017, τον Ιούλιο του 2017, όταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκος Αγαπίου, μετά από αίτημα των κατοίκων της περιοχής, είχε εισηγηθεί και κατά πλειοψηφία είχε αποφασισθεί να ελεγχθεί κατά πόσον οι κεραίες στο Τσάμη, έχουν εγκατασταθεί νόμιμα και λειτουργούν με ασφάλεια, ο Δήμος Σαλαμίνας επικοινώνησε άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η μεν Πολεοδομία βεβαίωσε τότε ότι ουδέν παράτυπο υπάρχει, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών βεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι αδειοδοτημένη, παραθέτοντας μάλιστα τα σχετικά έγγραφα, η δε Ελληνική Επιτροπή Ατομική Ενεργείας ανέφερε επί λέξει ότι: “… τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείχνουν ότι οι τιμές υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων είναι εξαιρετικά χαμηλότερες από τα όρια ασφαλούς έκθεσης του πληθυσμού …”.
Ακόμα και τον περασμένο μήνα, όταν ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Λένης, προκάλεσε εκ νέου έλεγχο της συγκεκριμένης εγκατάστασης από την Πολεοδομία, επειδή στην περιοχή υπάρχει νηπιαγωγείο και σχολεία, οι απαντήσεις που πήρε ήταν οι ίδιες. Ότι δηλαδή η εγκατάσταση είναι νόμιμη, αδειοδοτημένη και δεν υπάρχει κάτι παράτυπο.
Επιπλέον οι μετρήσεις από τον μόνιμο σταθμό μετρήσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, που είναι μόνιμα εγκατεστημένος στη ταράτσα του Δημαρχείου, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι τουλάχιστον 1000 (χίλιες !) φορές κάτω από τα επίπεδα της ασφαλούς έκθεσης για τον πληθυσμό.
Από τα στοιχεία, τόσο των απαντήσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών αλλά και από τις επικοινωνίες που έγιναν τον τελευταίο καιρό με τους αρμοδίους, με αφορμή το αίτημα για εκ νέου συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι κάποιοι δεν φείδονται κόπου και χρόνου προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση και αναστάτωση στους κατοίκους της Σαλαμίνας, αποσκοπώντας ενδεχομένως σε πολιτικά οφέλη. Και βεβαίως εξίσου αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η εκ νέου συζήτηση του θέματος δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, πέρα από την σκοπούμενη δημιουργία εντυπώσεων από τον τέως Δήμαρχο.
Είναι άλλωστε καταγεγραμμένη η θέση του τέως Δημάρχου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του περασμένου Ιουλίου, όπου ζήταγε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να αποξηλωθούν άμεσα οι κεραίες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, παρουσία της Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων. Ζήταγε δηλαδή να ξηλώσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες, τις κεραίες μιας αδειοδοτημένης ιδιωτικής εγκατάστασης, εισβάλοντας στο ακίνητο ενός άλλου ιδιώτη, παρουσία της Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων.
Μας διαφεύγει τι προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τέτοιου είδους ενέργειες. Θυμόμαστε όμως πολύ καλά ότι τον Μάιο του 2014, οι πομφόλυγες αυτές οδήγησαν τον τέως Δήμαρχο στα έδρανα της Αντιπολίτευσης.