Ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου: Νοτιάδες, υψηλές θερμοκρασίες και βροχές

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες και τοπικά στα τέλη του μήνα θα φτάσουμε ακόμη και τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία για το τρίτο δεκαήμερο του μήνα είναι οι 21 βαθμοί Κελσίου.

-->
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 38 βαθμούς στο Βάμμο στη Κρήτη ( 23-10-1992) και τους 35 βαθμούς στο Ρέθυμνο (26-10-1964). Στον χάρτη των συστημάτων διακρίνεται το χαμηλό στη Δυτική Μεσόγειο το οποίο καθώς κινείται ανατολικά μεταφέρει θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής προς την περιοχή μας και τα Βαλκάνια γενικότερα.
Οι θερμοκρασίες πάντως σε όλη τη Βαλκανική αλλά κυρίως στη χώρα μας θα κυμαίνονται σε επίπεδα άνω των 20 βαθμών, ενώ στη γειτονική Ιταλία θα παρουσιάσουν πτώση λόγω του κλειστού και βροχερού καιρού που προκαλεί το χαμηλό στη Σαρδηνία και Κορσική. Το σύστημα αυτό μπλοκάρεται από τις υψηλές πιέσεις της Τουρκίας για να κινηθεί ανατολικότερα


Στην Αττική την Κυριακή ο καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη . ΟΙ άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4-5 μπ . Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.