Ανακοίνωση συνδυασμού ”ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ”: Ανεξήγητες (;) απορίες για την Αντιπολίτευση

Με πολλές και ανεξήγητες (;) τελικά απορίες, άφησε τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου, η στάση των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν από την συνεδρίαση, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για σοβαρά θέματα του Δήμου που είχαν εισαχθεί προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Συγκεκριμένα, οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας αποχώρησαν από την συζήτηση των εξής θεμάτων:
-->

– Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας οικονομικού Έτους 2018, κατόπιν της εγκρίσεώς της, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. που αφορούσε την έγκριση δύο κωδικών, ο ένας εκ των οποίων ήταν για την πληρωμή αναδρομικών στους σχολικούς φύλακες και ο άλλος για την αμοιβή Δικηγόρου.
– Η αμοιβή Δικηγόρου αφορά τον καθορισμό της αμοιβής της Δικηγορικής εταιρείας, στην οποία ανατέθηκε ο δικαστικός χειρισμός ενώπιον του Σ.τ.Ε., της διαδικασίας για την αποτροπή της ίδρυσης Πλωτής μονάδας Οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο.
– Γνωμοδότηση για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας και θαλάσσιου χώρου για την εκτέλεση του έργου: “κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ”.

Για το θέμα αυτό μάλιστα, στη συνεδρίαση ο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Αίγινας Δημήτριος Μούρτζης, που ευχαρίστησε το Δήμο Σαλαμίνας και τους κατοίκους της, καθώς με την ολοκλήρωση του έργου αυτού, η Αίγινα επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, θα αποκτήσει σταθερή παροχή πόσιμου νερού, το φυσικό αγαθό στο οποίο πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση.
Η αποχώρηση των Συμβούλων της αντιπολίτευσης, παραπέμπει σε τυχοδιωκτισμούς και πολιτικαντισμούς άλλων εποχών, με μοναδικό σκοπό και επιδίωξη να εμποδιστεί το διοικητικό έργο της Δημοτικής Αρχής. Κατανοούμε την αγωνία και την καθημερινή πλέον επιδίωξη της αντιπολίτευσης να χρηστούν ως πλέον καταλληλότεροι παρόλο που οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους αυτή, αποδεικνύουν το αντίθετο.
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Παπαθανασίου – Νάννου έχει αποδείξει από την αρχή της ανάληψης της Δημοτικής Αρχής, τόσο η ίδια όσο και η Δημοτική παράταξη “Κοντά στο Δημότη”, ότι πάντα επιζητά τη συνεργασία και τη συνεννόηση με όλες τις πλευρές. Με αυτή τη στάση και τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα γίνει αν οψέποτε τους δοθεί η δυνατότητα να διοικήσουν το Δήμο.
Είμαστε σίγουροι ότι οι δημότες της Σαλαμίνας, που είναι οι μοναδικοί κριτές των λόγων και των έργων όλων μας, δε θα το επιτρέψει.