Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ για τις μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έκανε η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά.

-->
"Στην τελευταία ανακοίνωση των κενών των σχολείων, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά στις 25/10/2018, καταγράφονται ελλείψεις διδακτικού προσωπικού που αντιστοιχούν σε 3091 ώρες εβδομαδιαίως.


Δηλαδή, μεταφράζοντας το παραπάνω νούμερο σε εκπαιδευτικούς, από τα σχολεία γενικής αγωγής της Α΄ και Β' Πειραιά (Αργοσαρωνικός), καθώς και από τα ειδικά σχολεία του Πειραιά λείπουν περίπου 140 καθηγητές, αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Ενδεικτικά, 268 διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα στα φιλολογικά μαθήματα, 185 στα μαθηματικά, 141 στη φυσική, 81 στη χημεία, 161 στη βιολογία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. 
Η κατάσταση στα γυμνάσια και τα λύκεια του Πειραιά, απόρροια της αδιοριστίας μόνιμων εκπαιδευτικών, καταρρίπτει για μια ακόμα φορά το μύθευμα της κυβέρνησης περί επαναφοράς της κανονικότητας. 
Η «κανονικότητα» των 3091 χαμένων διδακτικών ωρών, όπως κάθε χρόνο, είναι συνέπεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που και η παρούσα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρέτησαν πιστά τα τελευταία χρόνια. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία;" 



Η βουλευτής
Διαμάντω Μανωλάκου