Ο Τάσος Καραντής για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Salamina-Press


Αξιότιμοι Διαχειριστές του «Salamina-Press»,


Με αφορμή το γεγονός της συμπλήρωσης των 10χρονων της επιτυχημένης λειτουργίας του δημοφιλούς κι έγκριτου «Salamina-Press», εύχομαι, ανάλογη, μακρόχρονη, συνέχεια στην, πολύτιμη, προσφορά σας στο νησί μας.
-->
Μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία καταφέρατε να κερδίσετε την εγκυρότητα και το σεβασμό, στα πλαίσια μιας αμερόληπτης, πλουραλιστικής ενημέρωσης – τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία – με άξονες τη δημοκρατικότητα, την πρόοδο και, βέβαια, το ήθος.
Όλα τα παραπάνω εκτίμησα, μαζί με τους χιλιάδες αναγνώστες σας, κι αποφάσισα να συνδράμω δημοσιογραφικά, ως έκτακτος συνεργάτης, με δημοσιεύσεις μου. Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία μας και τη φιλοξενία σας.
Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα, αφού επιτελεί κοινωνικό έργο, κι απ’ αυτό το πρίσμα, σας εύχομαι να συνεχίσετε, πάντα, να αναδεικνύετε, απ’ τη δική μας, μικρή κοινωνία – κύτταρο, της Σαλαμίνας*, τις αξίες του ουμανισμού και της δημοκρατίας, για μια πολιτισμένη κοινωνία, ανθρωπιάς, ανοχής κι ειρήνης, με φιλοζωικές κι οικολογικές ευαισθησίες, στα πλαίσια της συνύπαρξης με όλους τους συγκάτοικους του κοινού μας λίκνου, της Γης.
Αυτή η παραίνεση – που την έχω δώσει, ως τρίτεκνος πατέρας, διαθήκη στα παιδιά μου – είναι κι η ευχή μου προς εσάς κι όλους τους αγαπητούς αναγνώστες σας, για το 2019, αλλά και για πάντα.
Εύχομαι (και πιστεύω) το «Salamina-Press» να συνεχίσει, επί της ουσίας, να πρωτεύει!


Με εκτίμηση
Τάσος Καραντής
    συγγραφέας – δημοσιογράφος


*Η Σαλαμίνα εκ της ονομασίας της (από το «Shalam» = ειρήνη) και την ιστορία και παράδοσή της («Πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη ») ήταν πάντα, αδιάκριτα, τόπος ειρήνης και καταφυγίου.


Υ.Γ.
Δυο λόγια για τη φωτογραφία που συνοδεύει τις ευχές μου : Οδεύοντας, ήδη, σιγά – σιγά, προς τη συμπλήρωση της πρώτης 20ετίας του 21ου αιώνα, μια φωτογραφική ανάμνηση – δώρο προς τους αναγώστες σας – το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του περασμένου (20ου) αιώνα στο νησί μας : Παραλία Σαλαμίνας / φώτο τραβηγμένη από τον υποφαινόμενο στις 31-12-1999.

Τ.Κ.