ΠΕΡΙΒΟΣ: Ποιοι αποφασίζουν για την ποιότητα ζωής;

Μας ξάφνιασαν δυσάρεστα για μια ακόμη φορά πρόσωπα που εκπροσωπούν τους δημότες και εκλέχτηκαν για να αγωνίζονται για το καλό τους και για την ποιότητα ζωής τους πιο συγκεκριμένα. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαλαμίνας και το Δημοτικό Συμβούλιο πρότειναν και ψήφισαν λοιπόν την αλλαγή χρήσης γης από γενική κατοικία σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη!!

-->

Πόσο προφανές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας απόφασης που υποβαθμίζει με το χειρότερο τρόπο την ποιότητα ζωής μας; Ας μην ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος προστατευόμενος όχι μόνο για το τεράστιο αρχαιολογικό του ενδιαφέρον αλλά και για το οικολογικό, αφού πολύ κοντά υπάρχει υδροβιότοπος.

Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που ήδη υπάρχει ενοχλεί και ρυπαίνει μια ευαίσθητη περιοχή και οι κύριοι αποφασίζουν ότι μπορεί να επεκταθεί κι άλλο, μια ανάσα από τις σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις της ομάδας ερευνητών του κυρίου Λώλου… Κι ενώ περιμέναμε την συρρίκνωση και απομάκρυνση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, βλέπουμε το αντίθετο. 

πηγή: perivos