Σε απόγνωση βρίσκονται γονείς και μαθητές του Νηπιαγωγείου Φοίνικα Σαλαμίνας

Σε απόγνωση βρίσκονται γονείς και μαθητές του Νηπιαγωγείου Φοίνικα Σαλαμίνας. Η κα. Ράνια Καραγιάννη μας έστειλε την παρακάτω επιστολή όπου περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο του νησιού.

"Μεγαλώσαμε και φτιάξαμε τη ζωή μας σε μια περιοχή της Σαλαμίνας που λέγεται Συνοικισμός ή τελευταία Φοίνικας...

-->
Επιλέξαμε τα παιδιά μας να φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο κι έπειτα στο Δημοτικό σχολείο της γειτονιάς μας, γιατί δεν πιστεύουμε σε σχολεία δύο ταχυτήτων! Στηρίζουμε τα σχολεία της περιοχής μας, που κάποιοι τη θέλουν κατώτερη από άλλες, και θέλουμε να τη δούμε να αναβαθμίζεται!
Εδώ και πολύ καιρό, το νηπιαγωγείο μας, ένα διατηρητέο κτίριο του 1920, με ιστορική αξία, έχει σοβαρό πρόβλημα στη σκεπή του, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για τα παιδιά μας! Φέτος, από τη Δημοτική αρχή, μας δόθηκε η λύση της προσωρινής μεταστέγασης, στον Νεόδμητο παιδικό σταθμό των Παλουκίων, ώσπου να επισκευαστεί το δικό μας. Είχαμε τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι εργασίες δε θα ξεπεράσουν τους έξι μήνες!

Και φτάνουμε στα τέλη του Φλεβάρη, αντιμέτωποι με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα! Καμία εργασία δεν έγινε στο σχολείο μας, οι διαδικασίες που χρειάζεται να γίνουν δεν έγιναν ακόμα, και παράλληλα, έχουμε ενημερωθεί ότι τον Σεπτέμβρη θα λειτουργήσει για πρώτη φορά, ο παιδικός σταθμός που τώρα στεγαζόμαστε!

Με λίγα λόγια, το νηπιαγωγείο μας ''βρίσκεται'' στον αέρα! Σαν γονείς φοβόμαστε το ενδεχόμενο να κλείσει το νηπιαγωγείο μας και δυστυχώς, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πια σε δεσμεύσεις που συνεχώς διαψεύδονται..."