Δείτε την χθεσινή ομιλία του Δημήτρη Ελευσινιώτη στο Viento

video salamis-news
Δημήτρης Ελευσινιώτης: Η Σαλαμίνα θα γίνει ο «Δυνατός Δήμος» που της αρμόζει. Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας στην προεκλογική του συγκέντρωση, όπου παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού
Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας Δημήτρης Ελευσινιώτης τόνισε:
-->
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας σε ένα ακόμα κάλεσμα του συνδυασμού μας.
Η αθρόα συμμετοχή σας στα καλέσματά μας είναι το μήνυμα που στέλνουμε όλοι μαζί για τη Σαλαμίνα μας, για το νησί μας, είναι το μήνυμα για έναν «Δυνατό Δήμο».
Η σημερινή σας παρουσία μας τιμά ιδιαίτερα, τόσο εμένα προσωπικά όσο και όλα τα μέλη του συνδυασμού μας.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η μεγάλη αυτή συγκέντρωση, που δε σας κρύβω ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μας γεμίζει δύναμη, κουράγιο και πίστη να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε.
Σε ένα ταξίδι που προσκαλώ, όλους σας, όλων των ηλικιών, να συνταξιδέψουμε στο αύριο, στο μέλλον μας, στο μέλλον των παιδιών μας.
Το πλοίο ξεκινά το Μάιο …
Φίλες και φίλοι,
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για το νησί μας. Να σας παρουσιάσουμε το όραμα, τις σκέψεις μας για τον τόπο και τους κατοίκους του. Χωρίς αμφισβήτηση το νησί μας αξίζει πολλά και οι κάτοικοί του ακόμα περισσότερα.
Σίγουρα, αξίζουμε πολλά περισσότερα από αυτά που έχουμε. Στο «Δυνατό Δήμο» μπορούμε να κάνουμε πράξη τα πολλά, μπορούμε να κάνουμε όλους εσάς υπερήφανους, μπορούμε να φέρουμε τη Σαλαμίνα μας στη θέση που της αξίζει και να της δώσουμε την ταυτότητα που αναλογεί στην ιστορία της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Όλα όσα θα σας παρουσιάσουμε απόψε δεν είναι όνειρα απατηλά, είναι προτάσεις τις οποίες ετοιμάζουμε βάση καταγραφής των πραγματικών προβλημάτων.
Πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ότι σε συναντήσεις μας δίναμε ιδιαίτερη προτεραιότητα να σας ακούμε και να καταγράφουμε τους προβληματισμούς σας. Όσο μικρό ή μεγάλο και αν φαντάζει ένα πρόβλημα, εμείς το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο σεβασμό, και διάθεση επίλυσης.
Αλλά κι εμείς, ως ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας γνωρίζουμε τόσο τα ολισθήματα των μέχρι σήμερα δημοτικών αρχών από πρώτο χέρι, αλλά και αναγνωρίζουμε τα έργα που κάποιοι έχουν κάνει.
Με βαθιά επίγνωση των θεμάτων ζωτικής σημασίας, και με βάσει τα προβλήματα στο νησί, θέσαμε τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος μας, οι οποίοι είναι :
  • η ανάπτυξη του νησιού μας,
  • η δρομολόγηση και υλοποίηση των απαιτούμενων υποδομών
  • και τρίτο, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.
Σαλαμίνιες και Σαλαμίνιοι,
Πριν συνεχίσω, θα ήθελα να κάνω μια σημαντική παρένθεση. Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία εμείς δεσμευόμαστε για τήρηση των κανόνων του ‘ευ αγωνίζεσθαι’.
Θέλω να διευκρινίσω και να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να έρθουμε σε καμία διένεξη με κανέναν, ούτε και να καλλιεργήσουμε πολιτική πόλωση μεταξύ μας, μεταξύ των συμπολιτών μας.
Έχουμε λόγο, έχουμε επιχειρήματα, έχουμε προτάσεις και αυτά θα χρησιμοποιήσουμε για να βαδίσουμε μαζί σας σε μια διαδρομή αξιοπιστίας, ειλικρίνειας και συνέπειας, μακριά από fake news, προπαγάνδα και μονταζιέρες.
Άλλωστε στην πολυετή καριέρα μου δεν υπέπεσα ποτέ σε τέτοιου είδους πειρασμούς και ούτε προτίθεμαι να το κάνω τώρα. Για εμένα αλλά και τους συνεργάτες μου η διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου μας, αποτελεί δέσμευση προσφοράς με μοναδικό στόχο την αναγέννηση του νησιού μας.
Δεν αποσκοπούμε σε προσωπική προβολή και ικανοποίηση ιδιοτελών συμφερόντων. Στόχος μας είναι να γίνουμε η ήρεμη δύναμη συσπείρωσης όλων των Σαλαμινίων για την ανάδειξη του νησιού και την οικονομική του ευημερία.
Φίλες και φίλοι,
Στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, είχα πει ότι για εμάς η σκληρή δουλειά για τον τόπο μας δεν θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα των εκλογών, ούτε φυσικά θα περιμένουμε το τελευταίο εξάμηνο της θητείας για να κάνουμε έργα ψήφου.
Έχουμε ξεκινήσει ήδη, γιατί βασική μας αρχή είναι ότι δεν χρειάζεται να είμαστε υποψήφιοι για να δουλεύουμε για τον τόπο μας. Είμαστε μέρος του κοινωνικού συνόλου και η αγάπη για τον τόπο μας, μετουσιώνεται σε προσφορά από όποια θέση κι αν κατέχουμε.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι το μέλλον του τόπου μας διαγράφεται ζοφερό. Οι ελλείψεις, οι παραλείψεις, οι αστοχίες, οι λάθος επιλογές, οι χαμένες ευκαιρίες έχουν ένα και μόνο αποτέλεσμα:
  • την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής,
  • την οπισθοδρόμηση,
  • το δημοσιονομικό έλλειμμα,
  • την εγκατάλειψη του τόπου και των ανθρώπων του.
Ζούμε σε ένα νησί των 96 τετρ. χιλιομέτρων, ένα νησί που μετρά πάνω από 60.000 μόνιμους κατοίκους, αριθμός ο οποίος υπερδιπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, που έχει ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, που σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει ασφαλή σύνδεση του κέντρου του νησιού όχι μόνο με τους απομακρυσμένους οικισμούς αλλά ούτε και με τους πιο κοντινούς.
Ένα δίκτυο το οποίο στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι επιστρωμένο με άσφαλτο κακής ποιότητας, αλλά και πολλά τμήματα χωμάτινων ή τσιμεντένιων δρόμων εν έτι 2019.
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) επίσης ουσιαστικά ανύπαρκτο, παρά τις προσπάθειες παλαιοτέρων Δημάρχων.
Το Πολεοδομικό Σχέδιο ελλιπέστατο. Η πόλη επεκτείνεται συνεχώς, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τα απαραίτητα, ακόμα και για τα βασικά.
Κανένας σχεδιασμός, καμία πρόβλεψη.
Δημοτικός φωτισμός ανεπαρκής. Πολλά σημεία του νησιού είναι βυθισμένα στο σκοτάδι. Αλλά ακόμα και αυτά που έχουν δίκτυο φωτισμού δυστυχώς δεν έχουν λάμπες, λόγω οικονομικής δυσχέρειας της δημοτικής αρχής!!!
Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται το αίσθημα της ανασφάλειας των κατοίκων και φυσικά να πολλαπλασιάζεται στους κατοίκους εκτός κέντρου. Περιττό να τονίσω ότι το θέμα της ασφάλειας θα έπρεπε να αποτελεί για όλους μας, πρώτη προτεραιότητα.
Ασφάλεια, όταν λέμε, πρέπει ο νους μας να τρέχει και στην περιβαλλοντική ασφάλεια. Πλημμύρες, πυρκαγιές δεν γνωρίζει κανείς πότε και πού θα συμβούν.
Το δάσος στα Κανάκια (ο μεγαλύτερος πνεύμονας της Αττικής) είναι ασφαλές? Όλοι ένοιωθαν ασφαλείς τόσο στη Μάνδρα όσο και στο Μάτι…
Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχει εκπονήσει τα προβλεπόμενα σχέδια?? Έχουν δοκιμασθεί ως προς την λειτουργικότητα τους; Προσωπικά έχω συνεργασθεί περίπου 3 χρόνια με την κεντρική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και γνωρίζω πολύ καλά τι πρέπει να γίνει και τι έπρεπε να είχε γίνει από χθες.
Είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις τοπικές μεταφορές και ότι οι συγκοινωνίες χρήζουν άμεσης βελτίωσης.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, φορείς, αλλά και τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, έχουμε έλθει σε επαφή και υπάρχει σχέδιο βελτίωσης, άσχετα αν δεν καλούμαστε από τώρα για να βοηθήσουμε.
Το Κέντρο Υγείας τείνει να μετατραπεί σε φάντασμα με τις πολλαπλές ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και τις τριτοκοσμικές συνθήκες σε φύλαξη και καθαριότητα. Εμείς δεσμευόμαστε ότι μέσω των αρμόδιων κρατικών φορέων θα βελτιώσουμε τις συνθήκες και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί
  • η αποχέτευση,
  • τα σκουπίδια (με σωρούς απορριμμάτων στους δρόμους),
  • τα αδέσποτα ζώα που σωρεύονται και πολλαπλασιάζονται το φθινόπωρο και μετά από κάθε εορταστικό τριήμερο,
  • η τσιμεντοποίηση των κοινόχρηστων χώρων
και όλα αυτά σε ένα νησί που απέχει μόλις 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας και έχει την εικόνα εγκαταλελειμμένου τόπου.
Κυρίες και κύριοι,
Έχουμε βαθιά επίγνωση των δυσκολιών γι’ αυτό και δεν θα σας πούμε ότι όλα θα γίνουν μεμιάς. Γι’ αυτό και δεν τάζουμε, δεν υποσχόμαστε, δεν δημιουργούμε ψευδαισθήσεις, δεν θα σας παροτρύνουμε σε θέματα που είναι αδύνατον να τηρήσουμε.
Όσα συνοπτικά σας λέμε απόψε και όσα αναλυτικά θα μελετήσετε στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας το προσεχές διάστημα, είναι όλα κοστολογημένες και ιεραρχημένες ενέργειες οι οποίες και μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν.
Αυτά πιθανόν να σας τα πουν κι άλλοι. Αυτό όμως που μας διαφοροποιεί είναι ότι εμείς δεν έχουμε μόνο τις γνώσεις και την εμπειρία, αλλά έχουμε και τη βούληση.
Έχουμε ουσιαστική γνώση της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, έχουμε ανοιχτές πόρτες στους αρμόδιους φορείς και έχουμε ικανά στελέχη που θα υλοποιήσουν τις κατάλληλες μελέτες για να κάνουμε έργα. Στο σημείο αυτό τονίζω ότι θεωρώ δεδομένη την συμπαράσταση των Δημοτικών υπαλλήλων στην υλοποίηση του οράματος.
Ξεκινώντας λοιπόν, αυτό που θα κάνουμε την πρώτη κιόλας ημέρα που θα αναλάβουμε καθήκοντα, είναι να ασχοληθούμε με το σοβαρό πρόβλημα της αποχέτευσης.
Να ελέγξουμε τα υπερβολικά τέλη που χρεώνονται σε κάθε συμπολίτη μας και να προσδιορίσουμε την επέκτασή του δικτύου ως τις εργατικές κατοικίες και ως την περιοχή του Φοίνικα, να καλύψουμε τις ήδη υπάρχουσες ατέλειες (όπως στα Παλούκια, στα Αλώνια και σε άλλα μέρη) και να προχωρήσουμε σταδιακά στην κάλυψη και των υπολοίπων περιοχών του νησιού μας. (ακτες καθαρες υγιεινες)
Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά την εικόνα της πόλης μας αλλά και να βελτιώσουμε πρωτίστως την ποιότητα της ζωής μας θα πρέπει να επενδύσουμε σε σημαντικά θέματα υποδομών. Θα διαχειριστούμε τα απορρίμματα με σωστό τρόπο τόσο στην ανακύκλωση όσο και στην κομποστοποίηση.
Απλές αλλά και σύγχρονες μέθοδοι θα εφαρμοσθούν στην διαχείριση των. Η διαχείρισή τους έχει μελετηθεί και έχει αναρτηθεί στο Facebook του Δυνατού Δήμου.
Η ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και των αδέσποτων ζώων δυστυχώς για ορισμένους φορείς δεν θεωρείται προτεραιότητας θέμα.
Θα υπάρχει μέριμνα ώστε να συλλέγονται σε χώρους όπως προβλέπεται από τους κείμενους νόμους, θα ελέγχονται υγειονομικά, θα εμβολιάζονται και θα στειρώνονται, για την σταδιακή μείωση του αριθμού.
Η διαχείριση τους έχει μελετηθεί και έχει αναρτηθεί επίσης στο διαδίκτυο. Είναι πλήρως σύμφωνη με την νομοθεσία και έχει συμφωνηθεί με αρμόδιο φορέα.
Στο σημείο αυτό, δεν πρέπει να αφήσουμε τα έργα ανάπλασης έξω από το πρόγραμμα μας. Έργα στον κεντρικό αστικό ιστό. Δε θα σας μιλήσουμε για Ριβιέρες και άλλα τέτοια μεγαλεπήβολα έργα.
Είναι όμως απαραίτητο να προχωρήσουμε αρχικά στην ανάπλαση της εισόδου του λιμανιού μας, τα Παλούκια. Είναι η πρώτη εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης και όπως όλοι ξέρουμε πολύ καλά, η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική.
Οι σύλλογοι αρκετών περιοχών ασχολούνται ήδη με τον ευπρεπισμό των περιοχών. Και σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι όμορφο. Όμως, ο ευπρεπισμός και η ευταξία αποτελούν καθήκον όλων μας, και φυσικά και των διοικούντων.
Και κάτι άλλο, πόση δυναμική τροχιά, οικονομική κυρίως, θα προσέφερε στον τόπο μία μαρίνα στα Παλούκια ή και μία στο κόλπο της Σαλαμίνας?? Τα σχέδια υπάρχουν. Τι απομένει: η βούληση.
Άλλες παραθαλάσσιες πόλεις και νησιά παρακαλούν, και εμείς, τι …??
Ας σκεφθούμε και την σημαντική μείωση της τοπικής ανεργίας από την δημιουργία αυτών των μαρίνων?? Κάθε νέο έργο, εξ άλλου, συνοδεύεται και από νέες θέσεις εργασίας.
Για τον τόπο μας ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα. Η οικονομική ανάπτυξη ενός νησιού είναι άμεσα εξαρτημένη από τον τουρισμό. Θέλουμε λοιπόν να αναβαθμίσουμε και να βελτιώσουμε την υπάρχουσα τουριστική κατάσταση της Σαλαμίνας??
Μία από τις κινητήριες δυνάμεις του τουριστικού σχεδίου μας είναι η πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας και η διεθνής αναγνώριση της ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
Ας μην ξεχάσουμε ότι σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 2500 χρόνια της ιστορικής εκείνης ημέρας.
Ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί τον Μάιο, θα είναι το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Σαλαμίνα σε αυτό τον εορτασμό και θα σταθεί ισότιμα δίπλα σε μεγάλες και σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη.
Εσείς με την ψήφο σας, θα επιλέξετε τον καταλληλότερο και για αυτό τον ρόλο.
Εσείς αποφασίζετε…
Πέτρινος Φάρος, σπήλαιο Ευριπίδη, ταφικό μνημείο, και οι ανασκαφές του Μυκηναϊκού ανακτορικού συγκροτήματος (υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Λώλου), θα αναγεννήσουν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Σαλαμίνας και θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη.
Εξ άλλου ιστορικές Βυζαντινές και μετά βυζαντινές εκκλησίες, καθώς και ιστορικές, ηρωικές μορφές συνθέτουν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Το πρόγραμμά μας έχει στόχο να επαναφέρει τη χαμένη αίγλη του τόπου μας. Να
εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να τα προβάλλει διεθνώς. Άλλωστε, γνωρίζετε ότι εμείς ξεκινήσαμε και βοηθήσαμε στην εκπόνηση της μελέτης του καθηγητή κ. Μπελαβίλα που αφορά την αποκατάσταση του αρχαίου λιμένα και της Κυνόσουρας. Και εμείς ήδη δεσμευτήκαμε δημόσια, ότι θα την υλοποιήσουμε.
Εμείς ήδη ξεκινήσαμε το όραμα μας…
Φίλες και φίλοι,
Η στρατηγική μας βασίζεται στη δυναμική διεκδίκηση των στόχων μας, στην αποτελεσματική προσέγγιση και διαχείριση των θεμάτων, στη σύνθεση όλων των υγιών δυνάμεων της Σαλαμίνας, στη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, Υπηρεσίες και Οργανισμούς. Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και το περιβάλλον και αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες.
Ο Δήμος μας μπορεί επιτέλους να γίνει σύγχρονος, ευρωπαϊκός Δήμος αντάξιος των κατοίκων του.
Βέβαια δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα Ευρωπαϊκό Δήμο, και να έχουμε σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς βασικές υποδομές για τα παιδιά μας, και σχολεία που να στάζουν οι σκεπές, να μην είναι ασφαλή τα παιδιά μας, να μην έχουν αίθουσες διδασκαλίες και όλοι να κοιτάμε το μέλλον, με σχετική αδιαφορία. Σίγουρα, δεν είναι η Σαλαμίνα που θα θέλαμε, η Σαλαμίνα του 2019.
Τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας??? Δεν υπάρχουν οι πόροι???
Τα παιδιά και ότι σχετικό με την εκπαίδευση των, σχολεία, αίθουσες, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής, είναι για εμάς υψηλής προτεραιότητας.
Η υποστήριξη των παιδιών αποτελεί για εμάς αρχή και όχι απλά κάποιο δεδομένο. Είμαστε έτοιμοι να τα υποστηρίξουμε, είμαστε δίπλα τους. Είμαστε κοντά τους σε κάθε βήμα.
Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά, εκτός σχολείου, είναι ο αθλητισμός. Θα είμαστε κοντά σε όλους τους αθλητές μας, μικρούς και μεγάλους. Θα παρέχουμε κάθε διευκόλυνση στις μετακινήσεις τους και θα υποστηρίξουμε τις ήδη υπάρχουσες αθλητικές και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί μας.
Κλειστά γυμναστήρια στις τρείς μεγάλες περιφέρειες του νησιού είναι στο ευρύτερο σχεδιασμό μας. Και φυσικά και άλλες υποδομές είναι στο ευρύτερο σχεδιασμό μας, όπως χώροι στέγασης συλλόγων.
Αγαπητοί Δημότες,
Πριν κλείσουμε την αποψινή υπέροχη βραδιά θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες της κοινωνίας μας. Στα μικρά παιδιά και στην τρίτη ηλικία.
Τα παιδιά θέλουν στοργή και προσφορά για εκπαίδευση, η, δε, τρίτη ηλικία θέλει στοργή και απορρόφηση της εμπειρίας. Υποκλίνομαι και θα είμαστε κοντά και στους δύο.
Κυρίες και κύριοι,
Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα αξιοποιήσω κάθε γνώση μου, κάθε στοιχείο της επαγγελματικής μου διαδρομής, κάθε γνωριμία, κάθε εμπειρία για να γίνουν πράξη όσα οραματιζόμαστε όλοι μαζί.
Πολλοί θα μας πουν για το πού θα βρούμε χρήματα.
Φθάνει πιά αυτή η μιζέρια, η καθοδηγούμενη αυτή μεθόδευση.
Είναι θέμα ικανότητας. Υπάρχουν οι λύσεις, αρκεί να υπάρχουν γνώσεις, διάθεση και πολιτική βούληση. Και εμείς και διάθεση έχουμε και γνώσεις με εμπειρία.
Η σωστή διαχείριση των εσόδων μας και η εξεύρεση χρημάτων από την αξιοποίηση του μεγάλου μας ΑΤΟΥ, που είναι η Ιστορία μας,καθώς και η διεκδίκηση πόρων από Ευρωπαϊκά και Περιφερειακά προγράμματα είναι ικανά να μας βγάλουν από τη μιζέρια και να μας οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Επαναλαμβάνω και διάθεση έχουμε και γνώσεις με εμπειρία.
Εξ άλλου πόροι μπορούν να βρεθούν ακόμα και με την μείωση των εξόδων του Δήμου μας, ίσως όχι ιδιαίτερα πολλά, αλλά επαρκή. Εκτιμώ ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει ήδη ενέργειες για τοποθέτηση φωτοβολταικών π.χ. στα σχολεία και γενικά σε δημόσιους χώρους, αν σκεφθεί κανείς ότι η ηλιοφάνεια στην Σαλαμίνα είναι πλούσια και σχεδόν όλο το χρόνο.
Αλλά και Φυσικό Αέριο, δίπλα μας. Γιατί όχι… Όλοι μας, διαβάζουμε τι γίνεται εδώ, κοντά, στην ανατολική Μεσόγειο για την εξόρυξη Φυσικού Αερίου, κι εμείς ακόμα κοιτάμε την Ρεβυθούσα και σκεπτόμαστε… τι άραγε??? Εμείς είμαστε έτοιμοι.
Ένας σύγχρονος Δήμαρχος οφείλει να είναι πρώτα απ’ όλα μάνατζερ. Να ξέρει να διοικεί ανθρώπους, να μπορεί να αξιοποιεί τους ανθρώπινους αλλά και τους υλικούς πόρους που διαθέτει και να έχει αυτιά και μάτια ανοιχτά ώστε να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Θεωρώ βέβαια αυτονόητο, ότι ένας Δήμαρχος πρέπει να είναι τίμιος, συνεπής, αξιόπιστος. Σε όλη τη ζωή μου δεν εγκατέλειψα ποτέ τις ηθικές μου αξίες και ούτε φυσικά έχω πρόθεση να το πράξω, τώρα.
Θα διαπιστώσατε ότι δεν αναφέρθηκα σε λέξεις όπως αδιαφάνεια, παρανομία, συνεργασία με μη
Φίλες και φίλοι,
Σας διαβεβαιώνω ότι η Σαλαμίνα θα γίνει ο «Δυνατός Δήμος» που της αρμόζει.
Εσείς όλοι είστε ο «Δυνατός Δήμος»!
Εσείς όλοι θα αποφασίσετε με την ψήφο σας ότι θέλετε έναν «Δυνατό Δήμο»!
Μαζί θα το πετύχουμε!
Μαζί με εσάς και με τους συνεργάτες μου.
Πριν σας γνωρίσω τα μέλη του συνδυασμού μας θα ήθελα να σας μιλήσω για όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν συνταχθεί μαζί μου και προσφέρουν τον χρόνο τους για να καταρτίσουμε το πρόγραμμά μας και να εντοπίσουμε όλα τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης.
Είναι άνθρωποι επαγγελματίες, κάτοικοι της Σαλαμίνας, που ζουν για το νησί και δεν περιμένουν να βιοποριστούν από μια θέση στο Δήμο. Κανείς μας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και αυτό αποτελεί για εμένα βασικό κριτήριο επιλογής των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Είναι άνθρωποι που τους γνωρίζετε και συναναστρέφεστε μαζί τους καθημερινά, δεν είναι διάττοντες αστέρες που απλά έτυχε να βρεθούν στο νησί.
Όλοι μαζί, ζούμε εδώ και αγωνιούμε για το αύριο του τόπου μας, για τους συμπολίτες μας, για τις περιουσίες μας.
Έχουμε δεσμευτεί όλοι ότι θα κάνουμε τα πάντα για αποκαταστήσουμε τη φήμη της Σαλαμίνας, δουλεύοντας μεθοδικά και παράλληλα δυναμικά, να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις εμπειρίες μας, εποικοδομητικά και κυρίως προς όφελος των συμπολιτών μας.
Είναι, λοιπόν, μεγάλη μου να τιμή σας παρουσιάσω τα πρώτα μέλη του συνδυασμού μας και τους ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για τη συμμετοχή τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους!
Σας ευχαριστούμε όλους σας
Εσείς μας δίνετε δύναμη
Σας έχουμε όλους ανάγκη
Κανένας δεν περισσεύει
Όλοι μαζί θα δώσουμε στη Σαλαμίνα μας τη θέση που της αξίζει.
Σας ευχαριστούμε.