Η απάντηση του Ι. Τσαβαρή στην ερώτηση του Salamina-Press για τον "Κλεισθένη"


Τη γνώμη του για τον "Κλεισθένη-1" στη σχετική ερώτηση που απεύθυνε το Salamina-Press σε όλους του υποψηφίους δημάρχους έδωσε ο πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφιος κ. Ι Τσαβαρής. Η γνώμη του έχει μια επιπλέον βαρύτητα καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες κυρίως σε αυτό που ονομάζει "κυβερνησιμότητα". Επιφυλάξεις εκφράζει επίσης και για τον κίνδυνο της απλής αναλογικής του να μετατραπεί από δύναμη και "αξία" της ψήφου του πολίτη σε θερμοκήπιο συναλλαγών κάτω από το τραπέζι. 

Διαβάστε όλη την απάντηση του Ι. Τσαβαρή....
-->



Αγαπητοί φίλοι του Salamina Press καλημέρα,
Σας διαβιβάζω τις απόψεις μου σχετικά με τα ερωτήματα σας που μου θέσατε με το ως άνω Ε-Μαιλ σας
Με την ευκαιρία να σας ευχηθώ Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε σας και στις οικογένειες σας.
1.Την χρονική περίοδο που η Τ.Α είναι ο θεσμός που στήριξε με την δημιουργία των κοινωνικών δομών και όχι ΜΟΝΟ κατά την περίοδο της κρίσης, την καταρρέουσα Κεντρική Διοίκηση,ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, καταφέρνει ένα αποφασιστικό κτύπημα στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Τ.Α που είναι η κυβερνησιμότητά της.
Επίσης στην μέχρι σήμερα δυσκολία υλοποίησης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου θα προστεθεί και η δυσκολία της λήψεις τους. Επιπρόσθετα δε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η εσωτερική δυσλειτουργία να εξελιχθεί σε θερμοκήπιο συναλλαγών κάτω από το τραπέζι.
Βέβαια από την άλλη πράγματι η απλή αναλογική θα δώσει μεγαλύτερη "αξία" στην ψήφο κάθε πολίτη όμως παράλληλα θα βάλει κατά την άποψή μου "βομβα" στα θεμέλια της λειτουργίας των δήμων.
2.Φυσικά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προυποθέσεις συναίνεσης  και  συνεργασίας στην κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του δήμου ανεξάρτητα απο το αν είμαστε η όχι η επόμενη δημοτική αρχή, γιατί το διακύβευμα της ομαλής λειτουργίας του δήμου είναι πάνω απόλα.
Όμως στην προκειμένη περίπτωση το "ταγκό" μπορεί να απαιτήσει περισσότερους από δύο, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.....
Ας ελπίσουμε όμως πως τελικά θα έχουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Γιάννης Τσαβαρής
τ Δήμαρχος Σαλαμίνας
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας