Ένα καραβάκι για την Ελευσίνα - Περίπλους της Σαλαμίνας Κυριακή 16/6

Νέα γραμμή ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
   Πρωτοβουλία για τη ζεύξη Σαλαμίνας - Ελευσίνας 

Η  ακτοπλοϊκή σύνδεση  Σαλαμίνας –  Ελευσίνας, έχει τη δική της ιστορία, ξαναήλθε στο προσκήνιο στις αρχές του 2018 από πρωτοβουλία πολιτών της Σαλαμίνας.

-->


Αυτή τη φορά είμαστε αισιόδoξοι ότι θα έχει αίσιο τέλος η προσπάθειά μας, γιατί έχουν συμπέσει μαζί με τη θετική αντιμετώπιση του Γενικού Γραμματέα Λιμένων  Κου Λαμπρίδη Χρήστου και το νέο ενδιαφέρον (σοβαρά πλέον) από πλοιοκτήτη, καθώς και η διαβεβαίωση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αδειοδότησης για την προβλήτα στο Μπλέ Λιμάνι Σαλαμίνας.



Η νέα  γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους εκείνους που αναγκάζοντε να  χρησιμοποιούν τα μεσα μαζικής μεταφοράς Μ.Μ.Μ, από και προς τη Σαλαμίνα με προορισμό την Ελευσίνα με μεγάλη ταλαιπωρία έως σήμερα.

Είναι η πιο σύντομη – η πιο οικονομική  και με μια ευρύτερη έννοια η πιο πράσινη, μπορεί να γίνει για όλους αυτούς τους λόγους και η γραμμή επιλογής. 

Για τη βόρεια πλευρά του νησιού (και όχι μόνο) σύγουρα θα είναι μια οικονομική τόνωση, μια και θα μπορούν να έρχονται ευκολότερα οι επισκέπτες της Σαλαμίνας από την Ελευσίνα με το καραβάκι, κάνοντας μια διαδρομή αναψυχής και σε λιγότερο από μισή ώρα να πιάνουν απέναντι στο Μπλέ Λιμάνι. 

Τα ίδια ισχύουν και για την απέναντι πλευρά της Ελευσίνας, που σε δυο χρόνια το 2021 θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Για αρκετό κόσμο της Ελευσίνας (και όχι μόνο), θα μπορεί να γίνει η Σαλαμίνα προορισμός  για το Καλοκαιρινό μπανάκι τους και για αναψυχή στις όμορφες ακρογιαλιές της.