Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου – Ο κύβος ερρίφθη από τον Αλέξη Τσίπρα

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
-->

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου και αυτό σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός ότι δεν επιθυμούμε να διαταραχθεί η διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, που τελειώνουν στις 2 Ιουλίου» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV, όπου ανάλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και τα μηνύματα που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης είπε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 10 Ιουνίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, ώστε να μην διαταραχθεί μέσα από μακρά προεκλογική περίοδο η πορεία της οικονομίας.
Επιλέγεται έτσι η τακτική της καθυστερημένης επίσκεψης στον Παυλόπουλο παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα πάει αμέσως μετά το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παρακάμπτεται έτσι το πρόβλημα με το χρόνο που προβλέπει το Σύνταγμα για να γίνουν εκλογές, δηλαδή το νωρίτερο 21-22 ημέρες και το αργότερο 30 ημέρες.
Αν πήγαινε την επόμενη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η μόνη ημερομηνία για να κάνει εκλογές θα ήταν η 30η Μαίου. Ωστόσο, για να μην παραβιαστεί το 30ήμερο που προβλέπεται θα πάει στις 10 Ιουνίου ώστε να στηθούν κάλπες στις 7 Ιουλίου, όπως ο ίδιος το επιθυμεί.