Ο ήλιος ανέτειλε για τα καλά στη Σαλαμίνα!

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ και η Greenpeace δίπλα στους μαθητές και τους καθηγητές του Λυκείου και του Γυμνασίου Αμπελακίων Σαλαμίνας δίνουν το σύνθημα "Κάνουμε τα σχολεία μας Ηλιακά".

Όπως διαβάζουμε στο site της Greenpeace:
-->

Λίγες μέρες μετά το ατύχημα του πλοίου Αγία Ζώνη ΙΙ, κάναμε μια κοινή δράση με τον Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας σε μια παραλία γεμάτη πετρέλαιο με μήνυμα “Ναι στον ήλιο, όχι στο πετρέλαιο”. Δύο χρόνια μετά, ένα δίκτυο 26 σχολείων δημιουργήθηκε στο νησί και ζητά από τον δήμο να στραφεί στον ήλιο. Παράλληλα χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα μέσα από την ιστοσελίδα μας “Ήλιε μου, ήλιε σου” έχουν ζητήσει από τους δήμους τους να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά στις οροφές δημοτικών κτιρίων, που θα παράγουν ηλιακή ενέργεια για τις ανάγκες τους, αλλά και να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μαζί μεταφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα το μήνυμα των μαθητών της Σαλαμίνας στη δημοτική αρχή, για να είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα δει, όταν συσταθεί εκ νέου μετά τις εκλογές. Τώρα, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να ζητήσεις από τον δήμο σου να στραφεί στον ήλιο! Στείλε και εσύ την επιστολή σου, ώστε αυτό να είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς που θα κάνει η νέα δημοτική αρχή, που θα συσταθεί μετά τις εκλογές, όποια και αν είναι αυτή.
 

ΥΓ. Οι νέοι και οι νέες σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, οργανώνουν συνεχώς πορείες για το κλίμα και για το δικαίωμά τους να κληρονομήσουν ένα βιώσιμο πλανήτη. Στις Ευρωεκλογές που έρχονται, εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν. Εσύ όμως μπορείς. Ψήφισε για τα κόμματα που θέλουν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν το κλίμα και τον πλανήτη μας. #Vote4Climate