Σημερινοί διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι....αυριανοί πολιτικοί που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού;

Ο αυξημένος αριθμός των δημοσιογράφων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας προβληματίζει και εγείρει πολλά ερωτήματα στο κατά πόσο οι δημοσιογράφοι από ελεγκτές της εξουσίας και φύλακες του κοινού καλού έχουν καταντήσει υπάλληλοι των διαφόρων κέντρων εξουσίας. 
Ο όρος Τέταρτη εξουσία αναφέρεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και δίνεται με βάση τις τρεις εξουσίες :
-->
  • νομοθετική
  • εκτελεστική
  • δικαστική


και με τη λογική ότι όλες τους υπάρχουν για τον ίδιο σκοπό, την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Σύμφωνα με τη φιλελεύθερη προσέγγιση απ' την οποία προέρχεται και η έννοια της Τέταρτης εξουσίας, τα ΜΜΕ ύστερα από την απελευθέρωση και ανεξαρτητοποίησή τους από το κράτος, συνέβαλαν στην εκδημοκράτισή του. Αυτό αιτιολογείται με κάποιες από τις λειτουργίες που πραγματοποιούν:
  • Δρουν ελεγκτικά απέναντι στο κράτος και παρακολουθούν την άσκηση των τριών εξουσιών, αποκαλύπτοντας τυχόν καταχρήσεις και εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια, επιτελούν δηλαδή το ρόλο "φύλακα".
  • Παρέχουν ενημέρωση σχετικά με δημόσια ζητήματα σε ολοένα και περισσότερες ομάδες διευρύνοντας έτσι το πολιτικό έθνος. Καθώς αυξάνεται λοιπόν το μέγεθός του αυξάνεται και η δύναμη, δηλαδή ενισχύεται η δημοκρατικότητά του.
  • Μεταφέρουν τη φωνή του λαού, ενοποιώντας όλες τις διαφορετικές απόψεις που έρχονται από τη κοινωνία και αξίζει να ακουστούν μέσα από το κοινό πρίσμα στο οποίο αυτές συγκλίνουν. Μεταδίδουν δηλαδή τη δημόσια ομοφωνία όπως προκύπτει μέσα από τον κοινωνικό διάλογο.


Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ειδικά από τα δυο τελευταία σημεία, ότι λειτουργούν ως επικοινωνιακός δίαυλος μεταξύ των κυβερνώντων και του λαού αλλά και ανάμεσα στις ετερόκλητες ομάδες του τελευταίου. Έτσι, υποστηρίζεται ότι τα ΜΜΕ ενισχύουν το λαό: απ' τη μια ασκώντας κριτική στην πολιτική εξουσία και ελέγχοντάς την εξονυχιστικά κι απ' την άλλη μεταφέροντας το λαϊκό παλμό κι αντιπροσωπεύοντας την κοινή γνώμη στην κυβέρνηση. Αυτή η μετατόπιση εξουσίας απ΄ το κράτος προς το λαό με τη μεσολάβηση των ΜΜΕ, δίνει στα τελευταία τον τίτλο της 
Με αυτές τις επιλογές  ο κ. Μητσοτάκης  ανταμείβει τους δημοσιογράφους που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους (τη δημοσιογραφική) αλλά έκαναν σωστά την ωμή προπαγάνδα υπέρ του κόμματος του.

Και αυτοί δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο αλλά είκοσι οκτώ που κατεβαίνουν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.  
Εδώ, επί χρόνια εκτίθενται κάνοντας ωμή προπαγάνδα υπέρ του κόμματος, στη συνέχεια κατεβαίνουν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτιά του και αν δεν εκλεγούν...απλώς πάμε σαν άλλοτε. Συνεχίζουν την προπαγάνδα από το προηγούμενο μετερίζι τους. 

Από όλους αυτούς τους "δημοσιογράφους" που στην κυριολεξία εξαπάτησαν το λαό, μην  τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία, υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που πιστεύει ότι σε περίπτωση που εκλεγούν θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα του λαού; 
Όχι βέβαια ότι δεν συμβαίνουν τα ίδια και παρόμοια και στα άλλα κόμματα. Για να μην ξεχνιόμαστε!