Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την έναρξη κοινών δράσεων προς την Κομισιόν, τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς και την κοινή γνώμη σχετικά με την κατάσταση στα «Ελληνικά Ναυπηγεία» Α.Ε. συμφώνησαν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά μαζί με τους εργαζομένους στα ναυπηγεία, μετά από επίσκεψη κλιμακίου του ΒΕΠ στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άμεση ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την κατάσταση στην επιχείρηση, τα αιτήματά τους και τις προοπτικές ώστε να μην κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα ναυπηγεία της Μεσογείου. 
Το κλιμάκιο του ΒΕΠ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Ανδριανό Μιχάλαρο, επισκέφτηκε όλους τους χώρους δουλειάς προκειμένου να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση στα «Ελληνικά Ναυπηγεία» Α.Ε. (ΕΝΑΕ) τόσο για την απασχόληση των εργαζομένων, όσο και για τη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών.
Διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν τιτάνιο αγώνα ώστε να διατηρηθεί στο ακέραιος ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα και τα εργαλεία. 
Το κλιμάκιο του Επιμελητηρίου ενημερώθηκε αναλυτικά για την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης υποβρυχίων τύπου «214 ΑΙΡ» αλλά και τις δεσμεύσεις εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού για τη διατήρηση ζωντανού παραγωγικού κυττάρου στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ. Επίσης έγινε ενημέρωση για τις σχέσεις και τη συνεργασία των «Ελληνικών Ναυπηγείων» με τους προμηθευτές τους, πολλοί από τους οποίους είναι επιχειρήσεις – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά. 
«Διαπιστώσαμε ότι εδώ υπάρχει ένας κοιμώμενος και λαβωμένος ναυπηγικός γίγαντας που θα μπορούσε να προσελκύσει δουλειές, να εξυπηρετήσει πλοία όλων των κατηγοριών, ακόμα και πολλά απ' αυτά που διέρχονται από τον Πειραιά και χρειάζονται επισκευές μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας» τόνισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, συμπληρώνοντας ότι το ΒΕΠ «στηρίζει έμπρακτα τη ναυπηγική βιομηχανία και θα συνεχίσει αυτές τις δράσεις με επισκέψεις στην Ελευσίνα, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα».  

efsyn.gr