ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας παραβρέθηκε χθες Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Σκιαθίτη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με προεδρεύοντα τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο.
-->
ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο 2019.
Με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, ( προϊσταμένων δασικών υπηρεσιών, διοικητών πυροσβεστικών σωμάτων, Δημάρχων , εκπροσώπων του ΓΕΝ, εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, της ΓΑΔΑ ,εκπροσώπους του Ναυστάθμου Σαλαμίνας περιφερειακών συμβούλων , εκπροσώπων της ΠΕΔΑ, εθελοντικών, επίλεκτων, και διασωστικών ομάδων και του Ερυθρού Σταυρού κ.α ) ο Δήμος Σαλαμίνας υπέβαλε τις προτάσεις του και προσκόμισε τις σχετικές χαρτογραφικές απεικονίσεις στα σημεία και τα όρια των περιοχών που θα πρέπει να ισχύσει το μέτρο.
Όπως αναφέρει η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα. Νάννου: "Ο φυσικός πλούτος του νησιού μας κάθε χρόνο απειλείται από δασικές πυρκαγιές οι οποίες ευνοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν τους θερινούς μήνες. Ας είμαστε προσεκτικοί και ας εφαρμόζουμε απλές οδηγίες πρόληψης και αυτοπροστασίας.
Η ανθρώπινη αμέλεια θα πρέπει να πάψει επιτέλους να αποτελεί λόγο επικίνδυνων καταστάσεων."