Οργή για τη νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των ferry boats

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν από προχθές όσοι χρησιμοποιούν τα ferry boat της γραμμής Παλούκια -Πέραμα. Η μια από τις δύο κοινοπραξίες προχώρησε σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και μάλιστα γενναία. Συγκεκριμένα αύξησε κατά 5λεπτά το μισό εισιτήριο του οδηγού αυξάνοντας έτσι οριζόντια τη συνολική τιμή για όλους όσους χρησιμοποιούν με όχημα της γραμμή ενώ ταυτόχρονα αύξησε και επιμέρους τα εισιτήρια των οχημάτων.

-->


Για αυτοκίνητο που το εισιτήριο κόστιζε 4,75€ η νέα τιμή διαμορφώθηκε στα 4,95€. Συνολικά δηλαδή για όχημα και επιβάτη κανονικού οχήματος η τιμή από 5,25€ διαμορφώθηκε στα 5,50€  αύξηση δηλαδή της τάξης του 4,8%. Αντίστοιχες αυξήσεις ισχύουν για το υπόλοιπα οχήματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κοινοπραξίες προχωρούν σε αυξήσεις χωρίς κάποιο λόγο να τις αιτιολογεί και χωρίς να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό.

Αυτό καταδεικνύει το καθεστώς αυθαιρεσίας με το οποίο λειτουργούν οι δύο κοινοπραξίες καθώς και ανοχής του κράτους υπέρ των πλοιοκτητών και ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γραμμή. Κυρίως καταδεικνύει την παντελή έλλειψη σεβασμού στους εργαζόμενους και τους κατοίκους του νησιού για τους οποίους η καθημερινή διέλευση είναι απαραίτητη για την εργασία τους με συνέπεια το κόστος του εισιτηρίου να είναι ένα σημαντικό ποσοστό των καθημερινών εξόδων τους.



Πολλές φόρες έχουμε γράψει για την ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης γραμμής που ουσιαστικά ανάγεται σε μια "αστικού" τύπου συγκοινωνία λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας αλλά κυρίως του αριθμό και του είδους των επιβατών που τη χρησιμοποιούν.

Καμία όμως κυβέρνηση και κανένας υπουργός εμπορικής ναυτιλίας δεν θέλησε να συγκρουστεί. Όπως επίσης καμία δημοτική αρχή έως τώρα δεν παρενέβη ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες προς όφελος των επιβατών. Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Και δεν είναι μόνο τα εισιτήρια. Αυθαιρεσία υπάρχει τόσο στους χρόνους εκτέλεσης των δρομολογίων όσο και στις συνθήκες που πολλές φορές επικρατούν με τον κλιματισμό να λειτουργεί κατά προτίμηση, να μην υπάρχουν μέσα για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ κ.α.


-->