Τέλος στην ασυδοσία με το κάπνισμα με εντολή Μητσοτάκη

Κάπνισμα τέλος. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, η οποία προχωρά στην άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, με εντολή Μητσοτάκη.
-->
Αν και οι καπνιστές στη χώρα μας -από το 2002 που ψηφίστηκε ο πρώτος αντικαπνιστικός νόμος – μειώθηκαν, η ασυδοσία όσων καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους εις βάρος της υγείας όλων των υπολοίπων παραμένει και οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι.
Η νικοτίνη είναι παντού… σε σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ιδιαίτερα στους ανοικτούς -π.χ. Αττική, Πετράλωνα, Καλλιθέα- όπου  οι σεκιούριτι κάνουν τα στραβά μάτια), σε εργασιακούς χώρους -όπου κανείς δεν μιλάει υπό τον φόβο της απόλυσης- ακόμη και σε αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων.
Μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου παραπονέθηκε ότι μύριζε τσιγαρίλα κι έδωσε εντολή να απαγορευτεί το κάπνισμα.
Παράπλευρα θύματα οι παθητικοί καπνιστές και ιδιαίτερα τα παιδιά. «Είναι πολύ περισσότεροι οι θάνατοι και τα προβλήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, αν σκεφτείτε όχι μόνο τον καρκίνο του πνεύμονα, αλλά τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και τα καρδιαγγειακά, εκεί είναι ο στόχος μας να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη δυνατότητα υγείας στους ανθρώπους από τον καπνό» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στην εκπομπή «Leaders» του StarX.
Η κυβέρνηση θέλει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Τι αλλάζει; Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, ενώ θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά παραβάσεων εντός εξαμήνου.
in.gr