Απελπιστική η κατάσταση στο Μπατσί με τα αδέσποτα

από email αναγνώστη
Όλη η Σαλαμίνα έχει προβλήματα με τα αδέσποτα αλλά δυστυχώς στο Μπατσί η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Λόγω του ότι είναι το τελευταίο χωριό και αρκετά απομακρυσμένο έρχονται και παρατάνε τα κατοικίδια που πλέον δεν θέλουν, είναι κρίμα για τα ζώα αλλά και για τους κατοίκους.

-->


Το αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί αγέλες που αποτελούνται από 4 έως 7 σκυλιά σε διάφορα σημεία και δρόμους και να έχουν το χώρο τους. Δυστυχώς έτσι καθίσταται επικίνδυνη η διέλευση ακόμη και από τον κεντρικό δρόμο.

Ο σύλλογος όχι μόνο είναι ανεπαρκής αλλά λειτουργεί προσθετικά στο πρόβλημα. Ταΐζει τα αδέσποτα στην κεντρική πλατεία ενώ θα μπορούσε να το κάνει κάπου πιο απομακρυσμένα, μπαίνουν μέσα στο σύλλογο, οι κούνιες είναι απροσπέλαστες γιατί είναι δίπλα και το χειρότερο είναι ότι είναι επικίνδυνα. 

Όποιος πει ότι δεν είναι ας το πει και στο μικρό παιδάκι που δάγκωσαν στο πρόσωπο.

Τα ζώα δεν είναι αποπαρασιτομενα, μπορεί κάποιος ενίοτε να βγάζει κανένα τσιμπούρι αλλά αυτό δεν είναι ούτε πρόληψη ούτε θεραπεία όταν τα μικρά παιδιά είναι δίπλα με ότι κινδύνους ενέχει αυτό.

Στη κεντρική πλατεία λοιπόν είναι πολλά σκυλιά και κάποια είναι επιθετικά, λειτουργεί η λογική της αγέλης προφανώς και όλοι για να περπατήσουν παίρνουν από ένα ξύλο να χουν. Προς το τέρμα του χωριού είναι αλλά 4 εξαιρετικά επικίνδυνα, έχουν δαγκώσει μέχρι στιγμής 3-4 αλλά ούτε ο δήμος ούτε το δικεπαζ διατίθεται να τα μαζέψει. Μόνο για στείρωση και ξανά απελευθέρωση στο ίδιο σημείο αλλά ήδη είναι στειρωμένα.

Η κατάσταση είναι απελπιστική!