Κύκλωμα μπράβων στη Σαλαμίνα: Πουλούσαν προστασία από τα «εγκαίνια» των µαγαζιών

Ήταν τόσο αδίστακτοι, που πλησίαζαν τους ιδιοκτήτες µόλις άνοιγαν τα καταστήµατά τους.

Αίσθηση προκαλούν οι λεπτοµέρειες για τη δράση του κυκλώµατος µπράβων, που πουλούσε «προστασία» σε καφετέριες, µπαρ, 


-->
ακόµα και περίπτερα, στην περιοχή της Σαλαµίνας. Από το διαβιβαστικό της υπόθεσης, η οποία αποκαλύφθηκε από το θάρρος ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου και την έρευνα του Τµήµατος ∆ίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι τα µέλη του κυκλώµατος ήταν τόσο αδίστακτα, που έφτασαν στο σηµείο να εκβιάσουν καταστηµατάρχη µόλις µία ηµέρα µετά το άνοιγµα του µαγαζιού του. «Το κατάστηµα άρχισε να λειτουργεί από τη 15η Ιουνίου 2019.
Το απόγευµα της επόµενης µέρας ο … (σ.σ. µέλος του κυκλώµατος) ζήτησε να συναντηθεί µε τον ... (σ.σ.: καταστηµατάρχη), όπως και έγινε λίγο αργότερα σε καφετέρια. Στη συνάντηση, ο … ενηµέρωσε τον ιδιοκτήτη εστιατορίου ότι ο … (σ.σ. αρχηγός του κυκλώµατος) ήθελε να προστατέψει το κατάστηµά του, καθώς υπήρχαν κάποια κακά παιδιά στη Σαλαµίνα, από τα οποία ο ... (σ.σ.: αρχηγός) µπορούσε να τον προφυλάξει, καθώς αυτός και η παρέα του είχε γνωριµίες στην Αστυνοµία και στον ∆ήµο. Μάλιστα, ο … συνέστησε στον καταστηµατάρχη να µην αρνηθεί την προστασία, γιατί θα τον προσέβαλλε, καθώς ο … (σ.σ.: αρχηγός) προστάτευε όλα τα µαγαζιά στον Αγιο Γεώργιο, δηλαδή την περιοχή όπου βρίσκεται το κατάστηµά του.


Ο … δεν του ανέφερε πόσα χρήµατα ήθελε ο αρχηγός για την προστασία, αλλά του επεσήµανε ότι θα του έκανε καλύτερη τιµή». Οταν τελικά οι µπράβοι κατάλαβαν ότι ο καταστηµατάρχης δεν υποκύπτει στον εκβιασµό, τότε πήγαν στο µαγαζί: «Μετέβησαν εκεί περίπου εφτά “φουσκωτοί”, δηλαδή άτοµα µε ιδιαίτερα αυξηµένη σωµατική διάπλαση. Ενα από τα άγνωστα άτοµα µπήκε στο εσωτερικό του καταστήµατος και αναζήτησε τον ιδιοκτήτη. Οταν τους είπαν ότι δεν πρόκειται να πάρουν προστασία, τότε ο … (σ.σ.: µέλος του κυκλώµατος) του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει. Ο … ανταπέδωσε τα χτυπήµατα, ενώ κάποιος από τους αγνώστους που βρισκόταν δίπλα έβγαλε µαχαίρι, λέγοντας «µωρή π… θα δώσεις προστασία».


Από τις καταθέσεις που πήραν οι αστυνοµικοί προέκυψε ότι οι µπράβοι πουλούσαν «προστασία» σε έξι καφετέριες, ένα κατάστηµα µε µπιλιάρδα, ένα ψητοπωλείο και δύο κεντρικά περίπτερα της Σαλαµίνας. Σε µία περίπτωση ο αρχηγός της εγκληµατικής οργάνωσης είχε ζητήσει, σύµφωνα µε κατάθεση που περιλαµβάνεται στη δικογραφία, συνολικά 3.000 ευρώ από καφετέρια για να εµποδίσει δήθεν κάποιον να κάψει το κατάστηµα. Σύµφωνα µε την Αστυνοµία, το κύκλωµα αποτελούνταν από έξι άτοµα. Από αυτά, τα τέσσερα έχουν συλληφθεί, ενώ τα τρία έχουν ήδη προφυλακιστεί. Ελεύθερος αφέθηκε µόνο ένας από τους κατηγορουµένους, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, µέχρι την εκδίκαση της σοβαρής υπόθεσης.


https://www.ethnos.gr/ellada/52627_kykloma-mprabon-sti-salamina-poyloysan-prostasia-apo-ta-egkainia-ton-magazion?amp&__twitter_impression=true

-->