Συναυλία «Αγνή Παρθένε Δέσποινα» στη Σαλαμίνα (ΦΩΤΟ)

Ο Εξωραίστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλουκίων Σαλαμίνας Ο ΚΑΡΑΊ΄ΣΚΑΚΗΣ ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στη χθεσινή συναυλία.
Ακολουθεί ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το romfea.gr:

-->
Με αφορμή την Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και υπό την αιγίδα και ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνας σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραϊσκάκης υπο την εποπτεία της Προέδρου κ. Ματούλας Παπαθανασίου διοργανώθηκε μια συναυλία με εκκλησιαστικούς βυζαντινούς ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο.



Σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία στον λόφο «Πατρις» όπου βρίσκεται ο Ναός της Παναγίας Ελευθερώτριας πλήθος κόσμου ακόμη και απο την Ρουμανία, κατέφθασε για να παρακολουθήσει τους εκκλησιαστικούς βυζαντινούς ύμνους προς τιμήν της Παναγίας τους οποίους ερμήνευσε ο π. Νικόδημος Καβαρνός μαζι με την βυζαντινή χορωδία "Άγιος Μηνάς".
Όλοι μαζί έψαλλαν ύμνους όπως, «Ἀπόστολοι ἐκ περάτων», το «Κύριε ελέησον», το «Αγνή Παρθένε Δέσποινα» κ.α.


Ρίγη και συγκίνηση κυρίεψαν τις καρδιές των ακροατών οι οποίοι ζήσανε ανεπανάληπτες στιγμές ακούγοντας τους εκπληκτικούς ύμνους. Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο μεγαλείο της Παναγίας μας.
Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει ήδη απο το πρωί, το απόγευμα τελέστηκε η Παράκληση και αμέσως ακολούθησε η μεγάλη συναυλία.
Ο π. Νικόδημος Καβαρνός με το πηγαίο ταλέντο και το σοβαρό ύφος μετέδωσε σε όλους την απαιτούμενη κατάνυξη ψυχής και πνεύματος.

Η απόδοση των ύμνων έγινε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, ιεροπρέπεια, με σεβασμό στην υμνολογία. Η κατάνυξη διάχυτη στα πρόσωπα όσων παρακολούθησαν.
Η παράδοση σε συνεργασία με τους νέους ανθρώπους που έψαλλαν στην χορωδία, έκαναν το ισοκράτημα και απέδωσαν τους ύμνους μετέφεραν τα θεόσταλτα μηνύματα γύρω από την εορτή της Παναγίας.
Αναμφισβήτητα αποτέλεσε μια εισαγωγή στο «Πάσχα του καλοκαιριού» την μνήμη της Παναγίας μας.




-->