Ισιδώρα Νάννου, τ.Δήμαρχος Σαλαμίνας: “Μακάρι να ήμουν … εκατομμυριούχος, απ’ το στόμα σας και στου Θεού τ΄αυτί”

Κοι Διαχειριστές του ιστότοπου salaminapress,
Σχετικά με την χθεσινή σας ανάρτηση με τίτλο «Από τις πιο πλούσιες Δημάρχους η πρώην Δήμαρχος Σαλαμίνας Ρούλα Νάννου με καταθέσεις εκατομμυρίων και δεκάδες ακίνητα»  θα ήθελα να σας …ευχαριστήσω που με περισσή αβρότητα και χωρίς καν να μου ζητήσετε διευκρινήσεις με χρίσατε προς στιγμήν…εκατομμυριούχο αλλά… δυστυχώς για μένα, αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα. 

-->
Επί του προκειμένου,  το ποσό των 5.063.812,00 € που αναγράφεται στη Δήλωση του Πόθεν 2018 είναι ΛΑΘΟΣ. Το σωστό είναι 50.638,12 € δηλ. είναι το άθροισμα του ποσού 50.599,51 € που είχε δηλωθεί το 2017 συν τους τόκους 38,61 €. 
Τούτο προκύπτει από την επίσημη Βεβαίωση της Τράπεζας (επισυνάπτεται στην παρούσα) η οποία συνοδεύει υποχρεωτικά τη Δήλωση του Πόθεν.




Γνωστού όντως ότι η υποβολή της Δήλωσης στην πλατφόρμα του pothen.gr  γίνεται ηλεκτρονικά, είναι προφανές ότι κατά την πληκτρολόγηση του ποσού της Βεβαίωσης στο σχετικό πεδίο της Δήλωσης, το πλήκτρο της υποδιαστολής δεν λειτούργησε σωστά και δεν αποτυπώθηκε στο screen,  με συνέπεια το σύστημα να εκλάβει όλα τα  ψηφία ως ψηφία ακέραιου κι όχι δεκαδικού αριθμού, με συνέπεια οι 50 χιλιάδες να γίνουν 5 εκατομμύρια

Ένα ίδιο ακριβώς λάθος συνέβη και στη Δήλωση 2018 του νυν Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα  που αντί για 10.838,15 € αναγράφηκε 1.083.815,00 € εμφανίζοντάς τον ομοίως ως …εκατομμυριούχο. https://www.protothema.gr/economy/article/929289/hristos-staikouras-ekatommuriouhos-kata-lathos-o-upourgos-oikonomikon/

Φρονώ ότι είναι εγκληματική αμέλεια των ορκωτών λογιστών της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες της Βουλής, να μη διασταυρώνουν την ορθότητα των καταχωρημένων στο σχετικό πεδίο της Δήλωσης ποσών με αυτά της Βεβαίωσης της Τράπεζας, για πιθανά κι εμφανή τυπογραφικά λάθη του Υπόχρεου, πριν η Δήλωση δοθεί στην Επιτροπή για δημοσίευση. 

Μετά τιμής                                                                                       Σαλαμίνα 30/9/2019

Ισιδώρα Νάννου
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

-->