Ο Δήμος Περάματος ζητά την αναβολή της συνεδρίασης για το νέο master plan του ΟΛΠ

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης θεωρεί πως η επιχειρούμενη αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) με σκοπό να συζητήσει και να αποφασίσει το νέο master plan του ΟΛΠ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η απόφαση αυτή παραβιάζει τη συμβατική υποχρέωση της δεσμευτικής υποχρέωσης που έχει ο ΟΛΠ, σύμφωνα με την οποία κάθε σχέδιο επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να τίθεται σε διαδικασία διαβούλευσης. 
-->
Εξάλλου, ο Δήμος Περάματος έως τώρα δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση και κανένα σχέδιο για τη νέα εκδοχή του master plan, γεγονός που το θεωρούμε απαράδεκτο. Η προτεινόμενη συζήτηση-απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση, συνιστά μία επιλογή αιφνιδιασμού για τη δημιουργία τετελεσμένων. Καμία απόφαση δεν μπορεί να πάρει η ίδια η ΕΣΑΛ, εάν προηγουμένως δεν έχει στη διάθεσή της τα αποτελέσματα μίας πραγματικής διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την αναβολή της συνεδρίασης για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να μελετήσουμε το εν λόγω σχέδιο και να καταθέσουμε ένα κείμενο με τις δικές μας θέσεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί ένας πραγματικός παραγωγικός διάλογος που θα λαμβάνει υπόψιν του τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα των παραλιμένιων Δήμων, οι οποίες προκύπτουν από τα νέα δεδομένα που θέτει αυτό το νέο επενδυτικό σχέδιο.