Τιμητικές βραβεύσεις στον κ. Κυριάκο Μαριδάκη, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στην Ελλάδα και Διεθνώς

Η Παγκόσμια οργάνωση του Ελληνισμού AHEPA του παραρτήματος «Ίκαρος», ο Ρ.Ο. Χανίων της Κρήτης, ο Ρ.Ο. της Σαλαμίνας «Βασιλεύς Αίας», και το International Yachting fellowships Rotary Club στην Ελλάδα, θεωρεί χρέος και στοιχειώδες καθήκον του, να τιμά τις προσωπικότητες εκείνες, που διακρίνονται σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, καθιερώνοντας τιμητικές διακρίσεις.

-->

Η θεσμοθέτηση αυτή είναι μια δίκαιη τιμή για όσους που με την δράση τους, την προσφορά τους, και την εν γένει παρουσία τους αποτελούν οδηγητικό φως και πρότυπο για τις επόμενες γενιές, είτε είναι άνθρωποι, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, είτε διακεκριμένοι θεράποντες της επιστήμης, είτε προσωπικότητες, που καθιερώθηκαν στην συνείδηση της «κοινής γνώμης», ως άξιοι φορείς της τιμής αυτής. Η αναγνώριση και η επιβράβευση αυτή διακρίνει τις αξιοκρατικές πολιτείες και δημιουργεί πρότυπα ζωής.




Ο Ισοκράτης επισημαίνει με έμφαση την ηθική αξία του δημόσιου επαίνου: «πολλῶν χρημάτων κρείττων ὁ παρὰ τῆς πόλεως ἔπαινος».







Ο κοινωνικός ρόλος του κάθε ατόμου και η αναγνώριση στο πρόσωπο του της προσφοράς και της ηθικής, του προσδίδει αξιοπιστία, αναγνώριση, σεβασμό και αποδοχή. Οι κοινωνικές αρετές, της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης, της ευγνωμοσύνης θεωρούνται ισχυρά όπλα επιβίωσης για το ανθρώπινο είδος.

Ο κ. Κυριάκος Μαριδάκης, εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας, που με ανιδιοτέλεια, ευψυχία και αποφασιστικότητα δίδει τον καθημερινό και πολυετή αγώνα του για την Διεθνοποίηση της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, μετατρέποντας ένα πολεμικό γεγονός σε σύμβολο Ειρήνης, ανθρωπισμού και αξιών για το κοινό καλό. Aπό το έτος 2005 και για 15 ολόκληρα χρόνια (όπως αναφέρθηκε και στο σύντομο βιογραφικό του) υπηρετεί από την θέση του Αντιπροέδρου με επιτυχία, ευθύνη και ενσυναίσθηση το Διεθνές Ίδρυμα Σαλαμίς, εκτελώντας με αποτελεσματικότητα την διεθνή αποστολή, τους σκοπούς και τις δράσεις του , σε αγαστή συνεργασία με την Πρόεδρο της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής Επιτροπής «Θερμοπυλες-Σαλαμις 2020» κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO.

Η συλλογιστική, που εκπορεύει όλα τα βήματα και τα στάδια της ζωής του συναρτάται με την ηθική, τον εθελοντισμό, την αίσθηση του καθήκοντος.
Στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται οι αρετές του υπεύθυνου πολίτη, που με την κοινωνική του διεθνή δράση, την ευγένειά του, την καλοσύνη του, την διεθνή αναγνωσιμότητα και σεβασμό από Αρχηγούς κρατών και ευρωπαίων αξιωματούχων, την ευαισθησία του μα πάνω από όλα με την προσφορά του, έχουν προσδώσει ξεχωριστή θέση στη συνείδηση των συμπολιτών μας. Είναι βέβαιο, ότι ο ίδιος δεν επιδιώκει την δημοσιότητα και την προβολή γι’ αυτό και οι λιτές τελετές που πραγματοποιήθηκαν σε Κρήτη, Αθήνα και Σαλαμίνα ήταν σημαντικές για να αναδειχθεί η εθελοντική και Ανθρωπιστική του δράση.
Ο κος Μαριδάκης ως ένα Διεθνές πρότυπο, με την ανιδιοτελή προσφορά του, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, την αγάπη και τον αλτρουισμό που αποπνέει, κατόρθωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τιμούν την επέτειο της ναυμαχίας 52 χώρες, Αρχηγοί κρατών (Ισραήλ, Μονακό) και διεθνείς οργανισμοί εμπνέοντας την παγκόσμια κοινότητα, ενισχύοντας την πολιτιστική διπλωματία της χώρας μας και συμβάλλοντας καθοριστικά με το έργο του στη δημιουργία του εγχειρήματος για την πραγματοποίησή των επετειακών διαδηλώσεων το 2020 μαζί με την κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, οι όποιες θα πραγματοποιηθούν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Εσωτερικών και του Ίδρυματος Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Σκοπός του η ίδρυση μιας παγκόσμιας πολιτιστικής Ένωσης, τιμώντας όλους τους λαούς, στις αρχές και αξίες που διασώθηκαν στα ιστορικά στενά της Σαλαμίνας, μεταλαμπαδεύοντας το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα και προβάλλοντας την Ειρήνη και την αλληλεγγύη.

πηγή: polismagazino.gr