Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Καμερούν

Απαγωγή οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων σε λιμάνι του Καμερούν. •Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ.

-->


Στην απαγωγή οκτώ ναυτικών, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων, στο υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι «Limboh» στο Καμερούν, προχώρησαν ένοπλοι πειρατές το πρωί της Τρίτης.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου. Ο τραυματισμός του ναυτικού προήλθε από εξοστρακισμό σφαίρας. Πρόκειται για τον τρίτο μηχανικό που μεταφέρθηκε εκτός πλοίου και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
-->
Στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Θυμίζουμε ότι στα μέσα του μήνα απελευθερώθηκε ο 20χρονος ναυτικός, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου απήχθη μαζί με με τρία ακόμα μέλη του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «ΕLKA ARISTOTLE» ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής. 
-->