"Ο Ντόναλντ Τραμπ αδιαφόρησε για τις διπλωματικές προθέσεις της Ελλάδας"

Με τον τίτλο "ο Ντόναλντ Τραμπ αδιαφόρησε για τις διπλωματικές προθέσεις της Ελλάδας" το ειδησιογραφικό site Politico ρίχνει φως στο τι πραγματικά συνέβη στο ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. 

Σε αντίθεση με τα ελληνικά ΜΜΕ που είτε υπερτονίζουν είτε υποβαθμίζουν ανάλογα με τις πολιτικές τους καταβολές τα διεθνή μέσα εστίασαν κυρίως στην άρνηση του προέδρου των ΗΠΑ να
-->

καταδικάσει την Τουρκία για την πρόσφατη διμερή συμφωνία της με την Λιβύη πράγμα που διακαώς επιθυμούσε η χώρα μας. Σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο ο Τράμπ δεν θέλησε να πάρει θέση υπέρ μας και να καταδικάσει την Τουρκία καθώς ο ρόλος της στα τεκταινόμενα στην περιοχή ιδίως μετά τη δολοφονία του Σουλειμανί είναι καθοριστικός.

Αντίθετα λοιπόν με τα όσα ήλπιζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Λευκός Οίκος αρκέστηκε σε δηλώσεις και επαίνους σχετικά με την οικονομική πρόοδο της χώρας μας. Αντίθετα από τον Μητσοτάκη ο Τράμπ άκουσε όλα όσα ήθελε Ο κ. Μητσοτάκης πρόσφερε σαφή στήριξη στην Ουάσινγκτον σχετικά με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες που είναι διστακτικοί στο να προσφέρουν περισσότερη στήριξη. "Έχουμε στενές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ ποιοι είναι οι σύμμαχοι μας" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο φόρουμ του Atlantic Council στην Ουάσινγκτον. 

--> Ταυτόχρονα ζήτησε τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα των F-35 καθώς και της κατασκευής στρατιωτικών drones ενώ έδειξε να συντάσσεται με τις ΗΠΑ σχετικά με την τεχνολογία 5G μια αναφορά που σχετίζεται με την αντιπάθεια της Ουάσινγκτον στους συμμάχους της που χρησιμοποιούν την κινεζική τεχνολογία της Huawei.  
Στην Αθήνα κυβερνητικοί παράγοντες προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη στάση του Τράμπ. "Μετά την υπερθέρμανση στη Μέση Ανατολή, υπήρχε κανείς που περίμενε ρεαλιστικά δημόσια δήλωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας;» αναρωτήθηκε ο Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Διαβάστε όλο το άρθρο του politico ΕΔΩ  
-->