Αρχηγός στόλου: Να επιβάλλουμε τη βούληση μας, ακόμα και με τα όπλα

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιχειρούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, ο νέος αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, δεν δίσταζε να μιλήσει για προσφυγή στα όπλα.
-->

Κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του —που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) στον ναύσταθμο Σαλαμίνας—, ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, υπογράμμισε πως ο Στόλος υπάρχει για να επιβάλλει τη βούληση του Έθνους και να αναλαμβάνει δράσεις προς επίτευξη πολιτικών στόχων.
Σχολίασε επίσης ότι η αξιοπρέπεια του έθνους, τα εθνικά δίκαια και θέσεις, η υπεροχή στη θάλασσα και η μακρόχρονη παράδοση νίκης του Πολεμικού Ναυτικού υπερτερούν των αριθμών. Κάλεσε το προσωπικό με το οποίο, όπως είπε, «συνεπιχειρήσαμε, συνασκηθήκαμε και συνεκπαιδευθήκαμε» σε περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του Στόλου, «του μαχητικού πνεύματος, με οδηγό το σημαίνον».
-->
«Να έχετε στραμμένο το βλέμμα στον ορίζοντα με το κότινο  της νίκης. Να επιβάλλουμε με τη φήμη μας και εάν χρειασθεί και με τα όπλα τη βούληση του έθνους», δήλωσε ξεκάθαρα ο νέος αρχηγός Στόλου, στέλνοντας το δικό του μήνυμα εντός και εκτός συνόρων.

efsyn.gr
-->