Περισσότερα από ένα τα εμβάσματα της Novartis προς τον σύζυγο Ράικου

Έγγραφα που φανερώνουν περισσότερες από μία συνεργασίες του συζύγου της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς και κατάθεση χρημάτων σε κοινό λογαριασμό έφτασαν σήμερα στην προανακριτική, των ώρα που καταθέτει η Ελένη Ράικου.

-->


Με αγωγή κακοδικίας και αίτημα την εξαίρεση των εισαγγελέων διαφθοράς από την υπόθεση Novartis είχαν αντιδράσει το 2018 η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της Λάζαρος Καρνέσης.

Το αίτημα το οποίο στη συνέχεια απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο αφορούσε την διαρροή της πληροφορίας για το έμβασμα των 1000 ευρώ που είχε λάβει ο σύζυγός της από τη φαρμακοβιομηχανία. Παράλληλα η Ελένη Ράικου με αγωγή ζήτησε 300.000 ευρώ συνολικά από τους τρεις συναδέλφους της εισαγγελείς για τη διαρροή στα ΜΜΕ της πληροφορίας σχετικά με τη συνεργασία του γιατρού συζύγου της με τη Novartis.
-->
Τελικά, σήμερα, την ώρα που η ίδια καταθέτει στην προανακριτική έφτασαν από την εισαγγελία τα έγγραφα που ζήτησαν τα μέλη της επιτροπής σχετικά -όπως προκύπτει- με τις περισσότερες από μία συνεργασίες του συζύγου της Ε. Ράικου με την φαρμακευτική εταιρεία. Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι τα εμβάσματα κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό των δύο συζύγων ενώ η Ελένη Ράικου δεν ζήτησε την εξαίρεσή της από την υπόθεση.
Σύμφωνα με τα έγγραφα στον λογαριασμό του συζύγου της Ελένης Ράικου, στον οποίο είναι δικαιούχος και η ίδια, έχουν πιστωθεί τρία εμβάσματα από την εταιρεία Novartis:

Το πρώτο ύψους 1.000 ευρώ κατατέθηκε στις 15/12/2008

Το δεύτερο ύψους επίσης 1.000 ευρώ κατατέθηκε στις 27/09/2010 σε λογαριασμό άλλης τράπεζας

Το τρίτο ύψους 3.000 ευρώ κατατέθηκε σε τρίτη τράπεζα από άλλη φαρμακευτική εταιρεία στις 19/02/2014

https://www.efsyn.gr/politiki/boyli/226803_perissotera-apo-ena-ta-embasmata-tis-novartis-pros-ton-syzygo-raikoy


-->