Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Γνωριμία με τη νέα ειδικότητα Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη προσπάθειά του για την ανανέωση των ειδικοτήτων και ανταποκρινόμενο στις νέες ανάγκες που προκύπτουν στην αγορά εργασίας στον τομέα της υγείας,  ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για φοίτηση για την ειδικότητα  Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, που θα συμπεριλάβει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα σπουδών του.

--> Προϋποθέσεις εισαγωγής: Απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισότιμου τίτλου σπουδών. 

Διδασκόμενα µαθήµατα: Αναλογικά Ηλεκτρονικά, Ψηφιακά Ηλεκτρονικά, Ηλεκτροτεχνία, Προγραµµατισµός Η/Υ, Τεχνική Επικοινωνίας και Επιχειρηµατικότητα, Ανατοµία, Ιατρική Φυσική, Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων, Τεχνολογία ∆ικτύων, Μετρήσεις και Στατιστική, Φυσιολογία, Ιατρική Πληροφορική, ∆ιαχείριση Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Υγιεινή και Προστασία Περιβάλλοντος, Ειδικές Εγκαταστάσεις Νοσοκοµείων, Αγγλικά, Χρήση Η/Υ. 
--> Διάρκεια φοίτησης-Τίτλοι σπουδών: Η διάρκεια φοίτησης, όπως και σε όλες τις ειδικότητας των Δ.Ι.Ε.Κ.  είναι 4 εξάμηνα. Προβλέπεται επίσης πρακτική άσκηση (5ο εξάμηνο σπουδών), η οποία όμως, εάν ο καταρτιζόμενος το επιθυμεί μπορεί να υλοποιείται και ταυτόχρονα με τις σπουδές, μετά την ολοκλήρωση του 2ου εξαμήνου. Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ε.Κ. λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, το οποίο και μοριοδοτείται σε σχετικούς διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. Η αναγνώριση του ∆ιπλώµατος Επαγγελµατικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. ως τυπικού προσόντος για διορισµό στο δηµόσιο τοµέα ρυθµίζεται µε το Π.∆. 50/2001 (Φ.Ε.Κ. 39 / Α΄ / 5-3-2001). 

Επαγγελματικές δυνατότητες: Ο κάτοχος διπλώµατος αυτής της ειδικότητας µπορεί να απασχοληθεί σε δηµόσια και ιδιωτικά νοσοκοµεία, κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια, θεραπευτικά κέντρα, σε βιοµηχανίες παραγωγής ιατρικών οργάνων, σε εµπορικές αντιπροσωπείες και καταστήµατα πώλησης ιατρικών οργάνων και ως ελεύθερος επαγγελµατίας. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ειδικότητα: Στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού https://proson.eoppep.gr/el/Qualifications/Details/1321, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (www.gsae.edu.gr → Οδηγοί Σπουδών Ειδικοτήτων →Νέες Ειδικότητες ) και στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας (Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα, τηλ.: 216 700 30 95).