Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Γνωριμία με την ειδικότητα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

“...μου ΄λεγε κάνε δίαιτα
να φύγουνε τα περιττά
κι αφού ήταν σοβαρός ο λόγος
μ’ ανέλαβε διαιτολόγος”
Β. Γκίκας 

Η ειδικότητα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας ανήκει στον Τομέα Διατροφής και Διαιτολογίας και στην Ομάδα Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

-->

Στην ειδικότητα εγγράφονται στο Α΄εξάμηνο οι απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου και ανεξάρτητα από ηλικία, ενώ στο Γ΄εξάμηνο μπορούν να καταταγούν απόφοιτοι ΤΕΛ της ειδικότητας Διαιτητικής του Τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό σπουδών  οι απόφοιτοι της ειδικότητας Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας μπορούν να εργασθούν σε: Γραφεία διαιτολόγων-διατροφολόγων, Ινστιτούτα αδυνατίσματος, Κέντρα αισθητικής και ομορφιάς-Πολυδύναμα κέντρα, Καταστήματα υγιεινών τροφών, Οίκους ευγηρίας, Υπηρεσίες Catering, Παιδικούς σταθμούς, Κατασκηνώσεις, Νηπιαγωγεία, Σχολεία, Φαρμακεία, Κλινικές, Νοσοκομεία, Θεραπευτήρια του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και απογευματινή και διαρκεί πέντε (5) συνολικά εξάμηνα,τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών. Το 5ο εξάμηνο της Πρακτικής Άσκησης μπορεί να υλοποιείται, εάν ο καταρτιζόμενος το επιθυμεί, και κατά τη διάρκεια των σπουδών μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων του 2ου εξαμήνου.

Για περισσότερες πληροφορίες  για την παραπάνω ειδικότητα, καθώς και για τις άλλες προτεινόμενες ειδικότητες (1. Αρχιτεκτονική Τοπίου, 2. Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, 3.Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, 4. Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, 5.Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, 6. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων), μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας (Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα, τηλ.: 216 700 30 95, email: mail@iek-salam.att.sch.gr, ιστοσελίδα: www.iek-salam.att.sch.gr)


-->