Σχόλιο-παρατήρηση για την πεζοδρόμηση


Η πεζοδρόμηση, ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, εντάχθηκε σταδιακά στις συνήθειες. H δική μας αίσθηση είναι ότι έχει αφήσει και θετικές εντυπώσεις και οι αρχικές επιφυλάξεις έχουν μετριαστεί. Οι «Κασσάνδρες» που μιλούσαν για κυκλοφοριακό κομφούζιο, κυρίως στην Πολυχρόνη Λεμπέση, δεν επαληθεύτηκαν ενώ από προσωπικές συζητήσεις χωρίς αυτό να αποτελεί γενικό συμπέρασμα φαίνεται ότι και οι κάτοικοι του Αγ Νικολάου ακόμα και αυτοί που στην αρχή ήταν αρνητικοί, βλέπουν τώρα το μέτρο θετικά. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν την επέκταση του μέτρου και τις Κυριακές.




Θετικές ήταν και οι διορθωτικές παρεμβάσεις αφού το κομμάτι που ήταν αρχικά στον σχεδιασμό και τελικά αποσύρθηκε και δυσλειτουργικό ήταν και δεν ήταν και καθαρά παραλιακό. 

Ένα σημείο που χρειάζεται όμως προσοχή καθώς εκτός από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιούργησε μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνο είναι η χρονική σύμπτωση της λήξης της πεζοδρόμησης και του υποχρεωτικού κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19. Ιδίως το Σάββατο  οι κλειστές οδοί δόθηκαν στην κυκλοφορία λίγο νωρίτερα από τις 12,30 με αποτέλεσμα  και η Αγ. Νικολάου και η Ακτή Σαλαμινομάχων να γεμίσουν με κόσμο που περπατούσε και αυτοκίνητα.


Γιαυτό θα ήταν ίσως χρήσιμο να επεκταθεί προσωρινά το όριο λήξης ώστε να μη συμπίπτει με τη λήξη του ωραρίου των καταστημάτων και να δημιουργείται  αυξημένο φορτίο στη χρονική ζώνη 12 με 12,30.