Θετικός στον ιό ο αρχιμανδρίτης που δήλωνε «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης»

Θετικός στον covid-19 διαγνώστηκε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας.
-->
Ο πρωτοσύγκελος που υπεβλήθη σε τεστ μαζί με τον μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσόστομο, μετά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα που υπήρξε σε κληρικό της μητρόπολης, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ ο μητροπολίτης Τρίκκης αρνητικός
Ήδη ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με δική του πρωτοβουλία καθότι τα συμπτώματα που παρουσίασε είναι ήπια, ενώ ζήτησε από όλους τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και τις οδηγίες της πολιτείας.
O εν λόγω αρχιμανδρίτης είχε προβεί στο πρόσφατο παρελθόν σε δηλώσεις στις οποίες υποστήριζε με περισσό πάθος ότι «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης».
Όσο για τα επιχειρήματά του; Αποστομωτική ήταν η απάντησή του σε σχετική συνέντευξη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σ’ αυτά τα πνευματικά θέματα. Είναι θέμα πίστης.
Για εμάς για όσους πιστεύουμε αυτό είναι ποτήριο και γεύση αθανασίας. Και δυστυχώς αυτοί που αντιδρούν τώρα είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεταλάβει ποτέ στη ζωή τους».
-->

Η Μητρόπολη Τρίκκης αναφέρει σε ανακοίνωση πως “έχοντες βαθειά συναίσθηση της ευθύνης για την προφύλαξη του ύψιστου αγαθού της υγείας τόσο των κληρικών όσο και των λοιπών μελών της τοπικής μας κοινωνίας, σας ενημερώνουν ότι κληρικός της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευρισκόμενος, κατόπιν κανονικής άδειας, σε νήσο των Κυκλάδων για τις διακοπές του με την οικογενειά του, εκδήλωσε έντονη αδιαθεσία και υποβλήθηκε στο Κέντρο Υγείας της νήσου σε ειδικές εξετάσεις απο τις οποίες βρέθηκε θετικός για τον Covid-19. Οι ιατροί έκριναν αναγκαία την διακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών στο οποίο περιθάλπτεται. Τα μέλη της οικογένειας του υποβλήθηκαν άμεσα σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό – καραντίνα μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα”.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Ως εκ τούτου, προτρέπονται όλοι οι Κληρικοί και πιστοί να εναρμονίζονται με τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση και οι ειδικοί επιστήμονες για την αναχαίτιση της λοιμικής νόσου. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας εντός των ιερών ναών και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων. Είναι καθήκον όλων μας να διατηρήσουμε υγιή την Εκκλησία και την Κοινωνία μας”.

“Μη σας ενοχλεί η μάσκα!”
Σε νέα του δήλωση, στο Trikala Voice, αναφέρει ωστόσο: “Οφείλω να Σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριοσρισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνοστισμών κλπ), Μην Σας ενοχλέι η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!! Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!! «Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά» (Ιωάν. 4:21-24) Με ειλικρινή αισθήματα υπευθυνότητας και αγάπης.

Με πληροφορίες από trikalavoice.gr, trikala365.gr, flash.gr