Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σαλαμίνας: "Ευχαριστούμε όλους όσους βοηθούν στην προσπάθεια μας"

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με την έγκριση της ΜΠΕ του Διαλυτηρίου των Ναυπηγείων Κυνόσουρας Α.Ε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, 
προσπαθήσαμε όχι μόνο να ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό προσφυγής στο ΣτΕ, 
αλλά συγχρόνως να δημοσιοποιήσουμε σε όλα τα επίπεδα με κάθε τρόπο διαμαρτυρίας το ιστορικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον ιερό χώρο της Κυνόσουρας, διότι πιστεύουμε ότι μόνο με δυναμική παρουσία και δημοσιοποίηση του προβλήματος θα υπάρξουν αποτελέσματα.

-->


Στην προσπάθειά μας αυτή η οποία συνεχίζεται καθημερινά νιώθουμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε αυτούς που ανταποκρίθηκαν και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας.

Την κα Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτή Β' Πειραιά του ΜΕΡΑ 25, η οποία έκανε επερώτηση στη Βουλή, τους βουλευτές Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννη Ραγκούση οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν και κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή μαζί με άλλους 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευχαριστούμε τους πρ. Αντιπεριφερειάρχες Νήσων κ.κ.Τάκη Χατζηπέρο και Δημήτρη Κατσικάρη, καθώς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Δημητρίου για την συμπαράστασή τους και τη στήριξή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, επιπρόσθετα τον κ.Δημητρίου για το εμπεριστατωμένο άρθρο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ευχαριστούμε το δημοσιογράφο Τάκη Μαυρέα για το διαχρονικό του ενδιαφέρον από το porto news και το δημοσιογράφο Απόστολο Καραμπερόπουλο από την Κοινωνική Ημερήσια Εφημερίδα του Πειραιά που βρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου και έγραψαν στις εφημερίδες τους.

Τις πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδες Ντοκουμέντο και Κόντρα οι οποίες με την εκτενή αναφορά τους βοήθησαν στην δημοσιοποίηση του προβλήματος και την άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία.
-->
Τις εφημερίδες του νησιού μας έντυπες και διαδικτυακές που ήταν μαζί μας στη συνέντευξη τύπου, Ανατροπές, 30 Ημέρες Ενημέρωσης, Σαλαμινιακή Πρωτοπορία, Φωνή της Σαλαμίνας, καθώς επίσης και αυτές που απουσίαζαν, αλλά αναφέρονται στις δράσεις μας και μας φιλοξενούν στη στήλη τους, όπως το salaminon vima, αλλά και τα blogs salamina press, salamis-news και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νησιού μας, Τις ομάδες Salamis news it, Τι νεα;;; Σαλαμινιωτικα, Ομάδα Φίλων Σαλαμίνας, Σαλαμίνα Πολιτισμός Εκδηλώσεις, Σαλαμινα (όλο το νησί είμαστε μια ανοικτή αγκαλιά).
Ευχαριστούμε και κάθε πολίτη που με το σχόλιό του ή το άρθρο του αντιτίθεται στην περιβαλλοντική και ιστορική υποβάθμιση της Σαλαμίνας.

Αισθανόμαστε επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους Ενεργούς Πολίτες της Πειραϊκής που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας με την δραστήρια Κοινοτική Σύμβουλο Πειραιά κ. Δήμητρα Βήνη και τον κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη του Μέρα 25 οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την ακύρωση της διαμαρτυρίας και βρέθηκαν μαζί με τη Επιτροπή στον Τύμβο το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Τέλος καλούμε όλους τους φορείς, τα κόμματα, τους Βουλευτές και τα Μ.Μ.Ε 
να δείξουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στο ιστορικό έγκλημα που συντελείται με τη δημιουργία διαλυτηρίου πλοίων στην Κυνόσουρα που συμπίπτει με τα 2500 χρόνια της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

Ο αγώνας συνεχίζεται

Σαλαμίνα 30/9/2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ