Ακόμα περιμένει η ΚΕΔΕ προδιαγραφές για τις μάσκες ;

Κλείνοντας πλέον δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων (όπου είναι ακόμα ανοιχτά), οι εξελίξεις όσον αφορά την αποκατάσταση του φιάσκου με τις μάσκες “γιγάντων”, στο τρίγωνο ΚΕΔΕ – Υπουργείου Εσωτερικών – Υπουργείου Υγείας, βρίσκονται στο εξής ...σαφέστατο σημείο ταχείας προόδου:

-->

Δ.Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου (εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο )
« (...) Το θέμα με τις μάσκες είναι αυτό το οποίο γνωρίζετε.  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ νέες προδιαγραφές για να συνεχίσουμε το διαγωνισμό. (...)
Πήγε στραβά ότι οι προδιαγραφές ήταν λάθος. Και αυτοί οι οποίοι φτιάξανε τις προδιαγραφές θα έπρεπε να είναι πιο προσεχτικοί.  Είναι πολύ απλό το θέμα. (...) Είναι ξεκάθαρο.  Το Υπουργείο Υγείας έστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών τις προδιαγραφές και το Υπουργείο Εσωτερικών μας τις διαβίβασε. Είναι πολύ ξεκάθαρη ιστορία. (...)
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ από το Υπουργείο Υγείας τις νέες προδιαγραφές.  Απ’ ό,τι γνωρίζω έχουν σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.  Μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να δούμε πλέον εάν αυτές οι προδιαγραφές είναι συμβατές για να συνεχίσουμε το διαγωνισμό.  (...)
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τις προτάσεις και του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εσωτερικών για να συνεχίσουμε το διαγωνισμό. »

-->
Β.Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (κατά την ενημέρωση/ των δημοσιογράφων):
« Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, διαβιβάζονται διευκρινίσεις ΣΗΜΕΡΑ στους αρμόδιους επί των προδιαγραφών για τις μάσκες.
Οι μάσκες θα δοθούν κανονικά, όπως έχουμε πει, στους μαθητές όλων των σχολείων χωρίς κόστος για τους μαθητές, είναι δωρεάν οι μάσκες, και χωρίς κόστος για το Κράτος. »

Νέο αλαλούμ με τις σχολικές μάσκες – Πάλι έστειλαν λάθος διαστάσεις

Έπαθαν* αλλά όπως φαίνεται δεν έμαθαν. Ο λόγος για τις σχολικές μάσκες και την δεύτερη παρτίδα που θα έπρεπε να μοιραστεί στα σχολεία όλης της Χώρας. 
Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Live News με το Νίκο Ευαγγελάτο, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης, η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που είχε στείλει τις αρχικές λάθος διαστάσεις, το 10×22 που τότε έγραφε τελικό προϊόν, τώρα έστειλε ξανά τις ίδιεςδιαστάσεις λέγοντας πως είναι το αρχικό προϊόν, δηλαδή το ύφασμα.
Το Υπουργείο Εσωτερικών πήρε αυτές τις διαστάσεις και συνέστησε στην επιτροπή να αλλάξει τις διαστάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγουν μικρότερες οι μάσκες από την κανονική.
Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η παραγωγή των μασκών, αφού αναμένεται μια σωστή συνεννόηση από τους εμπλεκόμενους. 

Στην πρώτη εισήγησή της η επιτροπή του Υπ. Υγείας είχε δώσει διαστάσεις 12×25 ακόμα μεγαλύτερες δηλαδή από τις μάσκες που δόθηκαν.

airetos.gr