Παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας από τους Συνταξιούχους ΙΚΑ Σαλαμίνας


Στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που οργανώθηκε σήμερα από δεκάδες εργατικα κέντρα, ομοσπονδίες, συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία, όπως και το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας,
 
το σωματείο συνταξιουχων ΙΚΑ Σαλαμινας, πραγματοποίησε σήμερα (26/11 και ώρα 10.30) συμβολική παρέμβαση στο κέντρο υγείας Σαλαμίνας για να αναδείξει  τις τραγικές ελλείψεις και να διεκδικήσει την άμεση κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

1. Nα καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλες  οι υγειονομικές δομές του νησιού. Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες ασθενοφόρων

2. Φαρμακείο στο κέντρο υγείας για την παροχή δωρεάν φαρμάκων σε ανέργους ,καρκινοπαθείς και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

 3. Παραρτήματα υγειονομικών δομών Αμπελάκια και Αιάντειο

4. Να επιταχθεί  ο ιδιωτικός τομέας  υγείας, 

5. Να στελεχωθούν τώρα όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό, Μεταξά) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.  

6. Δωρεάν - Μαζικά να γίνουν τεστ για τον covid-19 σε όλο το λαό.

7. Να γίνει μαζικά το αντι-γρυπικό εμβόλιο με ευθύνη τους κράτους σε όλο το λαό και με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.   

8. Να παρθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης τις μετακινήσεις σε όλα τα ΜΜΜ και στα  ferry boat.

9. Δημιουργία νοσοκομείου στο νησί που να καλύπτει τις ανάγκες των Νησιωτών μας.

Παράλληλα αναδείχθηκε η αντίθεση στις σαρωτικές αλλαγές που μεθοδεύονται από κυβέρνηση και τα μονοπώλια σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στην παρέμβαση εκτός του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΓΕ, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

πηγή: salamis-news.blogspot.com