Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην διαδικτυακή Εσπερίδα με θέμα "Ευριπίδης Θερμοπύλαι Σαλαμίς 2.500 χρόνια"

 

Γνωστή η συνέχεια της θρυλικής ναυμαχίας της Σαλαμίνας πριν από ακριβώς 2.500 χρόνια, αλλά και της σημασίας που δίνουν οι ιστορικοί στην νίκη των Ελλήνων και στο ρόλο της στην ανάπτυξη του μετέπειτα δυτικού πολιτισμού, που είναι άγνωστο πώς θα εξελισσόταν υπό την περσική κυριαρχία. 

Η ανεξάντλητη και ασύλληπτη έννοια της Ιστορίας που σημάδεψε το παγκόσμιο γίγνεσθαι αποτέλεσε αφορμή και κίνητρο για τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Απόλλωνος Ναός” σε συνεργασία µε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών την Οµοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), τις εκδόσεις Ινφογνώµων, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού (ΕΟΤ) και της Περιφέρειας Αττικής, που διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα 28 Δεκεµβρίου 2020, 19:00 - 21:30, την διαδικτυακή Εσπερίδα με θέμα "Ευριπίδης Θερμοπύλαι Σαλαμίς 2.500 χρόνια" εστιάζοντας κυρίως στην γεωλογική, μυθολογική, γενετική, πολιτιστική, ιστορική, γεωστρατηγική, γεωπολιτική καθώς και στα κοινωνικά στοιχεία, αθάνατα µνηµεία της σπουδαιότητας της περιοχής, η οποία συνέβαλε τα µέγιστα στην εδραίωση της Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, δίνει το παρόν και συμμετέχει με επίσημο χαιρετισμό ανάμεσα σε πολλούς άλλους εκλεκτούς προσκεκλημένους.  Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η κα. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, τ. Υπουργός Πολιτισµού, ο κ. Γιώργος Συλλούρης, Πρόεδρος ΟΚΟΕ, ο κ. Στράτος Θεοδοσίου, Φυσικός, Οµότιµος Καθ. ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο κ. Πέτρος Δούκας, Δήµαρχος Σπάρτης, ο κ. Σωτήριος Χαραλαµπόπουλος, Αρχιπλοίαρχος ΠΝ, Κυβερνήτης Θωρηκτού «Αβέρωφ», ο κ. Ευάγγελος Βαλλιανάτος, Ιστορικός, Συγγραφέας, Αρθρογράφος, Καλιφόρνια, ΗΠΑ κ.α.

Τέλος, θα αποδοθεί φόρος τιµής στον µεγάλο τραγικό Σαλαµίνιο ποιητή Ευριπίδη, τον οποίον η παράδοση θέλει γεννηµένο την ηµέρα της Μεγάλης Ναυµαχίας!

Συντονισμός-Παρουσίαση: κ. Αλέξανδρος Χαχάλης 

Η Σαλαμίνα είναι ζωντανή και ξαναπαίρνει τη θέση που της αρμόζει! Οι προσπάθειες μας ευοδώνονται! 


Εκ του Γραφείου Τύπου





Τέλος, θα αποδοθεί φόρος τιµής στον µεγάλο τραγικό Σαλαµίνιο ποιητή Ευριπίδη, τον οποίον η παράδοση θέλει γεννηµένο την ηµέρα της Μεγάλης Ναυµαχίας!