Λύση στο πρόβλημα των μαθητών χωρίς σχολική αίθουσα του 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας δίνει ο Δήμος στον άξονα μέριμνας των σχολικών αναγκών


Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε σχετικά με τα σχολεία μας ήταν η έλλειψη επαρκών αιθουσών διδασκαλίας στο 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας. Έπρεπε να διαχειριστούμε το γεγονός ότι υπήρχε… περιπλανώμενη τάξη στο σχολείο που δεν είχε μόνιμη αίθουσα!

Κινητοποιηθήκαμε μέσω της Διεύθυνσης Τεχν. Υπηρεσιών, της Σχολικής Επιτροπής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και της Δ.Ε.Π., το καλοκαίρι εντοπίσαμε μέσω της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. δύο λυόμενες αίθουσες, φροντίσαμε να τις εξασφαλίσουμε άμεσα και να τις πάρουμε στην Σαλαμίνα. Αφού έγινε η απαραίτητη ανακαίνιση τους, τις παραδίδουμε στους μαθητές.

Δεν πανηγυρίζουμε για τις αίθουσες αυτές, αφού δεν λύνουν μόνιμα το πρόγραμμα της σχολικής στέγης και εμείς έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά. Δίνουμε, όμως, λύση σε ένα μείζον πρόβλημα και προσφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης με φροντίδα ακόμα και για την κάθε μεμονωμένη στιγμή, ακόμα και για την κάθε έκτακτη συνθήκη.

Τα παιδιά πάντα η πρώτη προτεραιότητα μας.

Συνεχίζουμε 

Εκ του Γραφείου Τύπου