Κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε 9 νησιά (ΦΩΤΟ)


Μετά το Καστελλόριζο όπου θα εμβολιασθούν όλοι οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού, σειρά παίρνουν κι άλλες νησιωτικές κουκίδες μας προκειμένου να είναι προστατευμένοι οι κάτοικοι.


Άλλωστε απεδείχθη ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε κάποια νησιά εξαιτίας των μετακινήσεων που έγιναν την περίοδο των Χριστουγέννων

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον τα κρούσματα είναι αυξημένα τόσο στη Σαντορίνη όσο και στη Μύκονο, με συνέπεια οι αρχές να είναι προβληματισμένες εάν κάποια νησιά θα πρέπει να ενταχθούν στις «κόκκινες περιοχές». Δείτε ΕΔΩ τι γίνεται στη Σαντορίνη: «Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σαντορίνη – Ετοιμάζονται αυστηρά μέτρα – Επιτόπου ο ΕΟΔΥ»


Έτσι τα νησιά μπήκαν σε προγραμματισμό ώστε να εμβολιασθούν κατά σειρά πρώτα οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών. Μεταξύ των νησιών που ξεκίνησε ο εμβολιασμός είναι η Σαλαμίνα, ο Πόρος, η Αίγινα, η Άνδρος, η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος.

Βέβαια όλα γίνονται υπό τον απόλυτο έλεγχο της 2η ΥΠΕ, δεδομένου ότι θα πρέπει να έχουν εξασφαλισθεί και οι δύο δόσεις του εμβολίου για κάθε έναν πολίτη που εμβολιάζεται, εξαιτίας των περιορισμένων παραδόσεων που γίνονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες

Πηγή