Ο Bernie Sanders... στη Σαλαμίνα!


Θραύση έχει κάνει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο το meme του Μπέρνι Σάντερς από την εμφάνισή του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την περασμένη Τετάρτη.

Η στιλιστική επιλογή του 79χρονου Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Βερμόντ, σε αντίθεση με εκείνες των υπόλοιπων πολιτικών και καλλιτεχνών κέρδισε τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Τυλιγμένος» με χειμωνιάτικο μπουφάν, με σταυρωμένα τα χέρια, φορώντας μάλλινα πλεκτά γάντια, με την τυπική χειρουργική μπλε μάσκα προσώπου, κάθεται σε μια πλαστική καρέκλα, απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Η φωτογραφία, που τράβηξε ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, Μπρένταν Σμιαλόουσκι, ενέπνευσε τους χρήστες να «τοποθετήσουν» τον Μπέρνι σε άλλα «σκηνικά» κατακλύζοντας τις πλατφόρμες με αστείες παραλλαγές, αφού δημιουργήθηκε app αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.






Ανάμεσά τους πολλοί διάσημοι που δεν αντιστάθηκαν να τον τοποθετήσουν σε σκηνές από ταινίες τους ή φωτογραφίες τους, όπως οι Michelle Pfeiffer, Bette Midler, Naomi Watts, Sharon Stone και Hilary Swank.

 

«Ανώνυμοι» χρήστες τον τοποθέτησαν σε διάφορες πασίγνωστες εικόνες, με αποτέλεσμα ο 79χρονος να βρίσκεται πλέον στον σιδερένιο θρόνο της τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones, στο Muppet Show, δίπλα στον Forrest Gump.


Τον είδαμε στη Γιάλτα, πλάι στους Ρούζβελτ, Τσόρτσιλ και Στάλιν το 1945, όπως επίσης δίπλα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, αλλά και τον... Ανδρέα Παπανδρέου. 


Ο Καναδός πρωθυπουργός αξιοποίησε το διάσημο meme  για να παροτρύνει τους συμπατριώτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια. Ο Τζάστιν Τριντό αναφέρεται στην απρόσμενη «επίσκεψη» του Δημοκρατικού για να επισημάνει «δεν είναι ώρα για ταξίδια. Μείνετε σπίτι». «Με αυτό, εννοώ στο δικό σας» συμπλήρωσε.

Χρήστες επισημαίνουν ότι το πανωφόρι του πρώην υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι ίδιο με αυτό που φορούσε σε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του πέρυσι και τα γάντια, τα οποία σχεδιάστηκαν με βιώσιμα υλικά από την Jen Ellis, δασκάλα της Έσσεξ του Βερμόντ, που του τα χάρισε, είναι αυτά που φορούσε στην περσινή Πορεία Γυναικών, στο Πόρτσμουθ.