Κορωνοϊός: Στο 89% η πληρότητα στις ΜΕΘ στην Αττική - Αναμένεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων σήμερα


Το ποσοστό του 89% έχει αγγίξει πλέον η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα αναμένεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων τόσο στην Αττική, όσο και στην επικράτεια γενικά. Σημειώνεται ότι χτες καταγράφηκαν 346 διασωληνωμένοι, 880 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι.

«Μην περιμένουμε μείωση των διαδωληνωμένων», τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Υπάρχει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να αυξηθούν κιόλας, είπε. «Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid.» 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αν τα κρούσματα μειωθούν, τότε θα μπορέσει η επιτροπή να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων. «Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της». 

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, η κυρία Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away». Για την εστίαση, τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δε μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον  και μετά».