Ίσκιος στον καθρέπτη


Την ανθρώπινη φύση δεν μπορείς να την εξερευνήσεις. Όσα και αν έχουμε μάθει για την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων , υπάρχουν ακόμα σκοτεινές γωνίες που το φως δε τις φτάνει. 

Η συγγραφέας Μαρία Δαμιανάκου με το βιβλίο της ΙΣΚΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ καταφέρνει να αναλύσει και να τις περιγράψει. Το βιβλίο της ξεκινά με μια θετική αύρα , που παρασέρνει τους αναγνώστες , με την άνετη γραφή της, στην ιστορία  που μας διηγείται. Το βιβλίο ξεκινά στο σήμερα, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και επιστρέφει στο τώρα.

Εξιστορώντας την ιστορία της Άννας και μετέπειτα της Τζένης. Δυο γυναίκες που στοιχειώνουν το χτες και το σήμερα. Παρακολουθούμε την πορεία τους στη ζωή. Στην αγάπη, τη μοναξιά, την απελπισία , την ελπίδα. Η συγγραφέας  στήνει τα σκηνικά της ιστορίας της με γερά υλικά. Την αγάπη. Ο αναγνώστης μαγεύεται και ακολουθεί τους ήρωες στην καθημερινότητα τους. Στη δουλειά, στη διασκέδαση, στις φιλικές και διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Και μετά εντελώς ξαφνικά το σκηνικό αυτό καταστρέφετε. Τζάμια σπάνε, έπιπλα τινάζονται στο αέρα, εδώ και εκεί. Αίματα λερώνουν τα καθαρά πλακάκια μιας στρωμένης ζωής. Η φωτιά καίει συθέμελα τα δοκάρια του έρωτα και οι ισορροπίες χάνονται.  Και ο αναγνώστης βρίσκεται στη μέση μιας λαίλαπας. 

Ο ΙΣΚΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ είναι ο ίσκιος του καθένας μας , εκεί έξω. Ο καθρέφτης της ζωής που φτιάξαμε. Μόνο που σπάει πολύ εύκολα σε χιλιάδες κομμάτια. Μικρά και μεγάλα. Και αυτά είναι που μας χαρακώνουν το πρόσωπο και σκίζουν την ψυχή μας εσωτερικά.

Το βιβλίο της Μαρίας Δαμιανάκου είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που θα σας συγκλονίσει.

*η Κατερίνα Π. Κοφινά είναι συγγραφέας