Στα «κόκκινα» ξανά η Αττική -1.051 κρούσματα, «βράζει» το κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς - 31 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων


Σε 1.051 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, όπου σημειώνονται για μια ακόμη ημέρα τα μισά περιστατικά που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.


Για τρίτη ημέρα, ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην Αττική είναι τετραψήφιος, ενώ στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώθηκαν 254 μολύνσεις. 144 κρούσματα καταγράφονται στα δυτικά προάστια, 130 στον βόρειο τομέα Αθηνών και 195 στον Πειραιά.


Εμμένει η πίεση από τον κορωνοϊό στην Αττική

Την Τετάρτη, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική ανήλθε σε 1.159 κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει 304 περιστατικά του νέου ιού.

Με τον αριθμό των διασωληνωμένων να συνεχίζει να αυξάνεται, οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής μειώνονται, οδηγώντας το αρμόδιο υπουργείο να λάβει έκτακτα μέτρα με επιπλέον κρεβάτια σε ορισμένα νοσοκομεία και μετατροπή άλλων σε αποκλειστικές «ζώνες» για περιστατικά κορωνοϊού, τα οποία, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, θα έχουν άμεσα ισχύ.

Από το σύνολο των 2.219 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, 24 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.


Η κατανομή των 2.195 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως εξής: